Mainokset

Filonyytti Feta-filopiiraat resepti

Mainokset

Filonyytti Feta-filopiiraat resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 15 min
  3. Feta-filopiiraat
  4. 20 kpl
  5. 225 g filotaikinaa (pakaste)
  6. ¾ dl voita (sulatettuna)
  7. Täyte
  8. 200 g pinaattia
  9. 1 kpl sipulia
  10. 1 kpl valkosipulia (solo)
  11. 1 rkl oliiviöljyä
  12. ¾ dl pinjansiemeniä
  13. 1 rkl minttuhyytelöä
  14. ½ dl tuoretta oreganoa (silputtuna)
  15. ½ tl mustapippuria
  16. 200 g fetajuustoa (rasvaa 18 %)
  17. Päälle
  18. 2 tl sormisuolaa
  19. 2 tl mustapippuria
  20. Filotaikinaleivonnaiset ovat parhaimmillaan vastapaistettuina,
  21. jolloin ne ovat ratisevan rapsakoita. Kannattaa tehtailla piiraita
  22. kerralla paljon ja pakastaa raakana. Sulata raakapakasteita puolisen
  23. tuntia huoneenlämmössä ja paista tarvitsemasi määrä tarjolle.
  24. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  25. Valmista täyte: Poista pinaatinlehdistä kovat lehtiruodit ja huuhtele
  26. lehdet siivilässä kylmällä vedellä. Taputtele pinaatti kuivaksi
  27. talouspaperiin ja pilko lehdet. Kuori ja silppua sipulit ja kuullota ne
  28. öljytilkassa paistinpannussa. Kääntele joukkoon pinaatti,
  29. pinjansiemenet sekä minttuhyytelö. Mausta seos ja siirrä sivuun
  30. jäähtymään.
  31. Leikkaa taikinalevynipusta 2 noin 10 sentin kaistaletta, jolloin saat
  32. parikymmentä samankokoista taikinasuikaletta. Pidä levyt päällekkäin
  33. niin ne eivät pääse kuivahtamaan.
  34. Sivele voisulaa päällimmäiselle taikinakaistaleelle. Nosta
  35. jälkiruokalusikallinen pinaattiseosta taikinapalan alareunaan ja
  36. asettele päälle saman verran fetasta murrettuja paloja. Taita
  37. taikinanurkka täytteen yli niin että muodostuu kolmio. Jatka täytteen
  38. paketoimista taittelemalla piiras taikinakaistaleen päähän asti
  39. (taikinapakkauksessa on mallipiirros, joka selventää taittelua). Tee
  40. kaikki piiraat samoin. Voitele feta-filopiiraat voisulalla ja ripottele
  41. pintaan sormisuolaa sekä mustapippurirouhetta.
  42. Paista feta-filopiiraita 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat
  43. kauniin ruskeita ja rapeita.
  44. Sekoita salaatti haluamistasi salaattilaaduista ja lisää esimerkiksi
  45. kurkkua, kirsikkatomaatteja, oliiveja ja marinoituja artisokansydämiä.
  46. Nosta salaattiannoksen keskelle fetapiiras tai kaksikin.
  47. Pieni erä feta-filopiiraita valmistuu paistinpannulla, miedolla
  48. lämmöllä ruskistaen.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

suklaakeksit

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit