Mainokset

Glögipäärynöitä ja kastanjakermavaahtoa resepti

Mainokset

Glögipäärynöitä ja kastanjakermavaahtoa resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 10 min
  2. Passiivinen 1 t 5 min
  3. Glogipaarynoita ja kastanjakermavaahtoa
  4. 6 annosta
  5. 1½ rkl sitruunamehua
  6. 1 rkl sitruunankuoriraastetta
  7. 3 dl appelsiinitäysmehua
  8. 6 dl glögijuomaa (vaalea)
  9. 1 tl neilikkaa (kokonaisia)
  10. 1½ dl sokeria
  11. 6 kpl päärynää
  12. Kastanjakermavaahto
  13. 2 dl vispikermaa (rasvaa 25 %)
  14. 20 g kastanjoita (soseena)
  15. Kuori päärynät ja poista kanta. Leikkaa pohja tasaiseksi, jotta
  16. päärynät pysyvät pystyssä. Säilytä varsiosa.
  17. Yhdistä isossa kasarissa sitruunamehu, sitruunan raastettu kuori,
  18. appelsiinimehu, glögi, neilikat ja sokeri. Kuumenna seosta varovasti,
  19. kunnes sokeri liukenee.
  20. Aseta päärynät pystyasentoon sokeriliemeen kasariin. Keitä päärynöitä
  21. kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat
  22. sopivasti pehmenneet. Nosta päärynät sokeriliemestä ja siirrä ne
  23. jäähtymään.
  24. Poista mausteneilikat sokeriliemestä ja heitä ne pois. Keitä
  25. sokerilientä vielä kokoon noin 45 minuuttia, kunnes sitä on jäljellä
  26. noin 2 dl. Anna liemen jäähtyä.
  27. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se kastanjatahnalla.
  28. Nosta päärynät tarjoiluvadille. Tarjoile niiden kanssa kastanjavaahtoa
  29. ja sokerilientä. Tarjoa heti.
  30. Glögipäärynät ja kastanjavaahto kaipaavat kyytipojaksi jotakin makeaa.
  31. Kokeile hunajaista jälkiruokaviiniä.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

tee

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit