Mainokset

Graavattua häränfileetä resepti

Mainokset

Graavattua häränfileetä resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 10 min
  2. Passiivinen 4 pv
  3. Graavattua haranfileeta
  4. 6 annosta
  5. 500 g häränlihaa
  6. 1 dl suolaa
  7. 1 dl sokeria
  8. ½ rkl pippurisekoitusta
  9. 1 rkl tuoreyrttiseosta (kirveliä, rakuunaa, timjamia tai meiramia)
  10. 1 dl lehtipersiljaa
  11. Nosta häränfilee pitkähköön ja kapeahkoon vuokaan.
  12. Sekoita keskenään suola, sokeri, pippuri ja mausteyrtit. Hiero seosta
  13. fileen pintaan kauttaaltaan.
  14. Peitä filee tuorekelmulla ja jätä jääkaappiin 23 vuorokaudeksi.
  15. Kääntele fileetä pari kertaa päivän aikana.
  16. Kaada valunut neste pois, kuivaa lihan pinta ja kääri se uuteen
  17. kelmuun. Pane liha graavauksen jälkeen pakastimeen 23 vuorokaudeksi.
  18. Nosta jäinen liha juuri ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Leikkaa lihasta
  19. ohuen ohuita viipaleita ja tarjoa viipaleet ruohosipulimajoneesin kera.
  20. Graavatun häränfileen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Liha
  21. leikataan ohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjolle nostamista.

Kuva galleriasta

juhlaruokaa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit