Mainokset

Halloweenkakku Kurpitsatäytekakku resepti

Mainokset

Halloweenkakku Kurpitsatäytekakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 15 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Kurpitsatäytekakku
  4. 14 annosta
  5. Kakkupohja
  6. 3½ dl vehnäjauhoja
  7. 1½ dl sokeria
  8. 2 rkl kaakaojauhetta
  9. 1 tl leivinjauhetta
  10. ½ tl ruokasoodaa
  11. 60 g tummaa suklaata (rouhittuna)
  12. 1½ dl rypsiöljyä
  13. 1½ dl turkkilaista jogurttia
  14. 2 kpl munaa
  15. 2 rkl siirappia
  16. Täyte
  17. 2 dl vispikermaa (rasvaa 25 %)
  18. 200 g maitorahkaa (omena-kanelimaustettua)
  19. 1 rkl vaniljasokeria
  20. 2 dl omenasosetta
  21. Kostutus
  22. ¾ dl omenatäysmehua
  23. Kuorrutus
  24. 500 g marsipaania (keltainen)
  25. ⅛ tl elintarvikeväriä (punainen)
  26. ⅛ tl elintarvikeväriä (sininen)
  27. 1 dl tomusokeria
  28. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää öljy, jogurtti, munat ja
  29. siirappi. Vatkaa voimakkaasti sähkövatkaimella noin 3 minuutin ajan.
  30. Kaada taikina tasan kahteen voideltuun pieneen (Ø 16 cm)
  31. rengaskakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 3540
  32. minuuttia, kunnes kakkupohjat ovat kypsiä. Kumoa hieman jäähtyneinä.
  33. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Yhdistä kermavaahtoon rahka ja
  34. vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi.
  35. Leikkaa jäähtyneiden kakkujen pohjat tasaisiksi. Leikkaa kakkupohjat
  36. kolmeen osaan. Nosta toisen kakun keskimmäinen kerros sivuun, jolloin
  37. jää 5 kakkuviipaletta, joista täytekakku rakennetaan. Yhdellä
  38. ylimääräisellä kakkukerroksella täytetään kakun keskiosa.
  39. Aseta alimmaiseksi kerrokseksi rengaskakun päällimmäinen
  40. (halkaisijaltaan pienin) pala. Täytä keskiosan reikä palalla
  41. ylimääräistä kakkupohjaa. Kostuta mehulla, levitä päälle kerros
  42. rahkaseosta ja omenasosetta. Aseta päälle toiseksi suurin (rengaskakun
  43. keskimmäinen) viipale. Täytä samalla tavalla ja nosta täytteiden päälle
  44. suurin kakkukerros (rengaskakun pohjaosa) ja täytä. Nosta täytteen
  45. päälle toinen suuri kakkukerros ja täytä lopulla täytteellä. Nosta
  46. päällimmäiseksi viimeinen pieni kakkukerros. Näin kerrostamalla saadaan
  47. aikaan kurpitsamainen muoto.
  48. Valuta marsipaanille muutama tippa punaista väriä. Pehmitä marsipaania
  49. käsissä, kunnes väri leviää tasaisesti ja marsipaani muuttuu
  50. oranssiksi. Ota pieni pala marsipaania ja värjää se sinisellä värillä
  51. vihreäksi.
  52. Siivilöi ohut kerros tomusokeria pöydälle. Kauli oranssi marsipaani 23
  53. mm paksuiseksi levyksi. Pyöräytä levy kaulimen ympärille ja nosta kakun
  54. päälle. Painele marsipaani kakun pintaan, tasoita rypyt ja leikkaa
  55. ylimääräinen marsipaani alareunalta pois.
  56. Muotoile vihreästä marsipaanista kurpitsalle kanta ja paina
  57. Halloweenkakun päälle.
  58. Käytä marsipaania käsitellessä ja värjätessä kertakäyttöisiä
  59. muovihansikkaita

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

letut

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit