Mainokset

Hedelmäkakku Helppo omenakakku resepti

Mainokset

Hedelmäkakku Helppo omenakakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 50 min
  3. Helppo omenakakku
  4. 12 palaa
  5. 200 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  6. 2 dl sokeria
  7. 3 kpl munaa
  8. 3 dl vehnäjauhoja
  9. 1½ tl vaniljasokeria
  10. 1 tl leivinjauhetta
  11. 1 tl kanelia
  12. 1 tl kardemummaa
  13. 4 kpl omenaa (hapokas lajike)
  14. Kuorrutus
  15. 60 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  16. 120 g sulatejuustoa (maustamaton, ei kevyt, esim.Olympia)
  17. 3 dl tomusokeria
  18. 1 tl vaniljasokeria
  19. Koristeluun
  20. 1 rkl koristerakeita
  21. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita rasva ja sokeri kulhossa. Vatkaa
  22. munat kierrevatkaimella joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet
  23. keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, mutta
  24. vältä turhaa vatkaamista, ettei taikina sitkisty.
  25. Pese omenat. Leikkaa ne kuorineen kuutioiksi ja sekoita taikinan
  26. joukkoon. Pingota leivinpaperi Ø 26 cm:n irtopohjavuokaan. Voitele
  27. vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista
  28. 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Irrota kakku
  29. vuoasta hetken jäähtyneenä. Jos tarjoat kakun ilman kuorrutusta, älä
  30. kumoa sitä. Jos taas kuorrutat omenakakun, kumoa se vadille ja anna
  31. jäähtyä täysin.
  32. Sulata kuorrutusta varten rasva ja lisää sulatejuusto. Vatkaa
  33. kierrevatkaimella tasaiseksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Mausta
  34. vaniljasokerilla ja vatkaa tasaiseksi. Jos kuorrutus on juoksevaa, anna
  35. sen jähmettyä hetken ennen levittämistä. Valuta kuorrutus omenakakun
  36. keskelle ja levitä varovasti reunoja kohden. Viimeistele helppo
  37. omenakakku koristerakeilla tai mantelilastuilla.
  38. Even vinkit:
  39. Voit tehdä kakun myös voideltuun, korppujauhotettuun rengasvuokaan.
  40. Jos et kuorruta kakkua, voit päällystää sen kapeilla omenalohkoilla
  41. ennen paistamista.
  42. Lisää vielä muutama voinokare ja sokeria, niin saat kauniin ja
  43. makoisan pinnan.
  44. Kakku on ihanaa vastaleivottuna, mutta mehevöityy, kun annat sen
  45. vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Voit myös pakastaa kakun ilman
  46. kuorrutusta.
  47. Esimerkiksi pakastetut annospalat on helppo sulattaa kahvin seuraksi.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jaatelo

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit