Mainokset

HedelmäkakkuSaint Honoré -torttu resepti

Mainokset

HedelmäkakkuSaint Honoré -torttu resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 30 min
  2. Passiivinen 25 min
  3. Saint Honoré
  4. 8 annosta
  5. Pohja
  6. 200 g voitaikinaa (pakaste)
  7. Vaahto
  8. 1 kpl vaniljatankoa
  9. 2 dl kuohukermaa
  10. 1 dl ranskankermaa (rasvaa 28 %)
  11. ½ dl tomusokeria
  12. Karamellipäärynät
  13. 3 kpl päärynää
  14. 1 dl sokeria
  15. 1 rkl voita
  16. 1 dl vettä
  17. 1 rkl konjakkia
  18. Tuulihatut
  19. 1 dl kevytmaitoa
  20. 1 dl vettä
  21. 100 g voita
  22. ½ tl suolaa
  23. 1 rkl sokeria
  24. 2 dl vehnäjauhoja
  25. 4 kpl munaa
  26. Karamellikuorrute
  27. 1½ dl sokeria
  28. Ota taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Nipistä
  29. sulaneet levyt yhteen ja kauli kevyesti yhtenäiseksi. Leikkaa levystä
  30. noin Ø 15 sentin kiekko leivinpaperoidulle pellille. Levitä kiekon
  31. päälle toinen leivinpaperi ja sen päälle painoksi esim. kevyt pelti,
  32. pohjan on tarkoitus jäädä litteäksi paiston jälkeen. Kypsennä pohja
  33. 225-asteissa uunissa rapean kypsäksi, noin 30 minuuttia.
  34. Tee vaniljavaahto. Halkaise vaniljatangot pitkittäin ja kaavi
  35. teelusikan kärjellä siemenet kerman joukkoon. Vatkaa kerma kevyeksi
  36. vaahdoksi.
  37. Vatkaa ranskankerma kovaksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri. Yhdistä
  38. vaahdot varovasti nostellen ja nosta jääkaappiin. Kuori, halkaise ja
  39. lohko päärynät, poista siemenet. Mittaa pannuun sokeri ja voi. Kuumenna
  40. sekoittaen, kunnes sokeri ja voi ovat sulaneet. Lisää vesi ja konjakki.
  41. Hauduta päärynät liemessä pehmeiksi.
  42. Valmista tuulihatut. Ohjeesta valmistuu noin 40 pientä tuulihattua.
  43. Mittaa maito, vesi ja voi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää
  44. jauhot kerralla ja sekoita rivakasti puuhaarukalla, kunnes seos irtoaa
  45. kattilan reunoilta palloksi. Jäähdytä haaleaksi.
  46. Kaada taikina kulhoon ja vatkaa munat joukkoon yksitellen
  47. sähkövatkaimella. Pursota tai nosta kahdella lusikalla pieniä nokareita
  48. leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista tuulihattuja 200 asteessa
  49. noin 25 minuuttia eli kunnes ovat kauniin ruskeita. Älä avaa
  50. uuniluukkua paistamisen alkuvaiheessa.
  51. Täytä tuulihatut pursottamalla vaniljavaahto sisään hatun huipusta,
  52. eikä pohjasta kuten tavallista.
  53. Voit täyttää ylimääräiset tuulihatut vaahdolla tai pakastaa ne ja
  54. täyttää myöhemmin mieleiselläsi täytteellä.
  55. Valmista karamellikuorrute. Sulata sokeri pannulla miedolla lämmöllä.
  56. Ruskistettu sokeri on mahongin tai meripihkan väristä. Ruskista sokeri
  57. miedolla lämmöllä ja lorauta pannulle hieman vettä kärähtämistä
  58. estämään. Kasta täytettyjen tuulihattujen pohja yksitellen kuumaan
  59. sokeriin varovasti.
  60. Kokoa kakku. Asettele litteän voitaikinapohjan päälle päärynäviipaleita
  61. ja tuulihattuja karamellipinta ylöspäin. Pursota vaniljakreemiä
  62. koristeeksi.
  63. Tupruta saint honoré -kakun pinnalle halutessasi tomusokeria.
  64. Voit valmistaa kakun pohjan, tuulihatut, päärynät ja kreemin
  65. etukäteen. Kokoa saint honoré -kakku kuitenkin juuri ennen tarjoilua.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vihreat_pavut

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit