Mainokset

Hernekeitto Savupotka-hernekeitto resepti

Mainokset

Hernekeitto Savupotka-hernekeitto resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 14 t
  3. Hernekeiton sipulit
  4. 8 annosta
  5. 500 g kuivattuja herneitä
  6. 15 dl vettä
  7. 2 dl sipulia
  8. 3 kpl valkosipulinkynttä
  9. 2 kpl porkkanaa
  10. 12 dl vettä
  11. 1 tl oreganoa
  12. 1 tl mustapippuria
  13. 1 kg sianpotkaa (savustettuna)
  14. ½ tl suolaa
  15. Hernekeittoa kannattaa tehdä kerralla reilusti, sillä samalla
  16. vaivalla syntyy suurempi annos. Keittoa on helppo lämmittää
  17. pakasteesta silloin, kun ruoanlaitto ei maistu, tai sille ei jää
  18. aikaa. Pakasta ylimääräinen keitto annoksina.
  19. Hernekeitto: huuhtele herneet lävikössä ja kumoa ne suureen kattilaan.
  20. Mittaa joukkoon 1½ l vettä ja liota herneitä yön yli.
  21. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi
  22. porkkanat. Lisää kasvikset herneiden joukkoon. Lisää vettä vielä reilu
  23. litra. Mittaa joukkoon myös yrtti sekä mustapippuri.
  24. Kuori savupotkasta kamara, ellet halua keittoon voimakasta savun makua.
  25. Lisää potka kattilaan. Anna keiton poreilla hyvin hiljaisella tulella
  26. vähintään 2 tuntia.
  27. Nosta liha kattilasta ja irrota lihat luusta. Poista lihasta rasva ja
  28. jänteet. Paloittele liha suupaloiksi ja lisää keiton joukkoon.
  29. Tarkista hernekeiton sakeus ja maku. Lisää suolaa maun mukaan.
  30. Maistele savupotka-hernekeiton seurana paistettuja sipulirenkaita ja
  31. sinappikastiketta.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit