Mainokset

Hirvipaisti resepti

Mainokset

Hirvipaisti resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 3 t
  3. Hirvipaisti
  4. 20 annosta
  5. 3 kg hirvenpaistia
  6. 1 rkl suolaa
  7. 2 tl mustapippuria
  8. 2 tl katajanmarjoja (rouhittuna)
  9. 3 dl tuoretta timjamia
  10. ½ dl tuoretta rosmariinia
  11. 350 g pekonia
  12. 7,5 dl punaviiniä
  13. ½ dl lihafondia
  14. 2 rkl hunajaa
  15. Kastike
  16. 5 dl lihalientä
  17. 1 dl ruokakermaa
  18. ¾ dl vehnäjauhoja
  19. Ota hirvipaisti huoneenlämpöön pariksi tunniksi. Sekoita rouhitut
  20. mausteet ja hiero ne paistin pintaan.
  21. Leikkaa timjamin varret mahdollisimman pitkinä ruukusta ja levitä ne
  22. paistin päälle rosmariinioksien kanssa. Levitä pekoni- tai
  23. sianlihaviipaleet päälle ja sido pinta-aineet tiukasti, narua paistin
  24. ympäri kiepauttaen.
  25. Nosta paisti uunivuokaan ja ruskista uunissa 225 asteessa noin 20
  26. minuuttia. Kaada punaviini vuokaan ja valuta fondi ja hunaja päälle.
  27. Työnnä lihalämpömittari paistiin. Paista 200 asteessa kunnes
  28. lihalämpömittari
  29. näyttää 6065 astetta. Ota paisti uunista ja anna rauhoittua 15
  30. minuuttia.
  31. Mittaa kastikkeen aineet kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Lisää
  32. mausteita tarvittaessa. Siivilöi kastike lämmitettyyn kastikeastiaan.
  33. Irrota narut ja poista sianlihaviipaleet sekä yrtit paistin pinnalta.
  34. Viipaloi paisti ja tarjoa se kastikkeen, voilla ja pippureilla
  35. maustettujen perunakuutioiden ja puolukkasurvoksen kanssa.
  36. Lihaliemenä voit käyttää paistossa syntynyttä lientä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillibarbeque

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit