Mainokset

Hirvipatee ja pihlajanmarjakastike resepti

Mainokset

Ainekset
1 kg hirvenrintaa kuutoituna
400 g silavaa tai läskiä kuutioina
1 kpl sitruunan kuori rastettuna
1/2 valsipulia
1/2 dl madeiraa
1/2 dl konjakkia
veitsenkärjellinen raastettua muskottipähkinää
200 g savukylkeä pieninä kuutioina
3 oksaa tuoretta timjamia
20 g suolaa
2 kpl kanamunaa
100 g kuohukermaa
100 g creame fraichea
valkopippuria
Pihlajanmarjakastike:
200 g pihlajanmarjahyytelöä
1 oksa rosmariinia
1 kpl tahtianis
1/2 sitruunan kuori ja mehu
1/2 dl konjakkia
2 cl sitruslikööriä
Ohjeet
Yhdistä lihat, silava, sitruunankuori, valkosipuli, madeira, konjakkija
muskottipähkinä. Anna marinoitua muutaman tunnin. Leikaa savukylki
kuutioiksi ja paista timjamin kanssa pannulla. Jauha marinoidut lihat
ja silava lihamyllyssä. Sekoita loput aineet ja sekoita hyvin. Vuoraa
leipä tahi pateevuoka leivinpaperilla ja painele patee vuokaan. Paista
150 astetta uunissa, kun sisälämpö on 63 astetta, n.35-40min. Voit
ripotella lopuksi pintaan fleur de sel suolaa. Sekoita kastikeaineet ja
hauduta 15-20min. Siivilöi kastike ennen tarjoilua. Tämä siksi että
alkaa olla aika kun moneen talouteen alkaa tulla hirvenlihaa. Tämä on
vain yksi mahdollisuus muiden joukossa. Sopii perunoiden ja
höyrytettyjen vihannesten kanssa vallan mainiosti

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasvikset

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit