Mainokset

Hummeri Mainen isoäidin hummeriresepti resepti

Mainokset

Hummeri Mainen isoäidin hummeriresepti resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. 2 annosta
  4. 2 kpl hummeria (pakaste)
  5. 200 g voita
  6. 1 dl sitruunamehua
  7. 4 kpl valkosipulinkynttä (murskattuna)
  8. 4 rkl tuoretta basilikaa
  9. ¼ tl suolaa
  10. Mainen isoäiti käytti reseptissään eläviä hummereita, mutta valmiiksi
  11. keitetyt pakastehummerut käyvät ohjeeseen mainiosti.
  12. Sulata voi juoksevaksi ja lisää siihen sitruunamehu, valkosipulimurska,
  13. basilikasilppu ja suola.
  14. Aseta hummerit selälleen ja halkaise ne pituussuunnassa. Poista
  15. hummerin vatsalaukku ja suoli (löydät ne helposti värin perusteella,
  16. kaiken harmaan värisen voit poistaa, herkullinen liha on vaaleaa).
  17. Voitele lihapinta voiseoksella ja anna makujen vetäytyä jääkaapissa
  18. tunnin ajan.
  19. Grillaan hummerit parilapannulla tai grillissä ensin lihapuoli alaspäin
  20. noin 4 minuuttia. Käännä lihapuoli ylöspäin ja kaadahummereiden päälle
  21. jäljelä oleva voikastike. Jatka hummerien grillaamista vielä 3-5
  22. minuuttia. (Tuore hummeri vaatii pidemmän grillauksen, mutta
  23. pakastehummereiden liha on jo kypsynyt keitettäessä ja lämpö sitkistää
  24. lihan.)
  25. Tarjoile Mainen isoäidin hummerit patongin, sitruunalohkojen ja
  26. sitruunamajoneesin kera.

Kuva galleriasta

leikkele_lihat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit