Mainokset

Hunajamunkit (Lokma) resepti

Mainokset

Hunajamunkit (Lokma) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 15 min
  2. Passiivinen 1 t 20 min
  3. Hunajamunkit Lokma
  4. 20 kpl
  5. Taikina
  6. 1½ dl vettä
  7. 1 dl maustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  8. 2 rkl voita (sulatettuna)
  9. 15 g hiivaa
  10. ½ tl sokeria
  11. ¼ tl suolaa
  12. ½ tl kardemummaa
  13. 4 dl vehnäjauhoja
  14. Siirappi
  15. 1½ dl sokeria
  16. 1½ dl vettä
  17. ½ dl hunajaa
  18. Paistamiseen
  19. 5 dl rypsiöljyä
  20. Pinnalle
  21. 1 tl kanelia
  22. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi, jogurtti ja voisula. Murenna
  23. joukkoon hiiva ja lisää sokeri, suola sekä halutessasi kardemumma.
  24. Kaada jauhot nesteen joukkoon samalla seosta koko ajan vatkaten. Peitä
  25. kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä noin tunnin ajan.
  26. Tee taikinan kohotessa siirappi. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan,
  27. kuumenna seos ja anna kiehua viitisen minuuttia. Lisää hunaja ja nosta
  28. seos odottamaan.
  29. Kaada öljy kuivaan kattilaan ja nosta kuumenemaan liedelle. Ota
  30. kattilan viereen lautanen ja vuoraa se talouspaperilla. Ota viereen
  31. myös jälkiruokalusikka sekä kuppi, jossa on öljyä. Kattilan öljy on
  32. riittävän kuumaa (180 astetta), kun siihen pudotettu taikinanokare
  33. alkaa heti voimakkaasti poreilla ja ruskistuu kevyesti.
  34. Kasta lusikka öljylasiin ja ota lusikkaan taikinaa. Laske taikinapallo
  35. kuumaan öljyyn. Odota, että taikina nousee pintaan ja käännä se sitten
  36. ympäri. Paista lokmaa, kunnes se on kevyesti ruskistunut ja nosta se
  37. sitten reikäkauhan tai vastaavan avulla valumaan talouspaperin päälle.
  38. Paista tällä tavoin kaikki lokmat. Voit paistaa kerrallaan niin monta
  39. lokmaa kuin kattilaan mahtuu.
  40. Pyöräytä lämpimät lokmat siirapissa ja nostele tarjoiluastiaan.
  41. Ripottele pintaan kanelia ja tarjoa lokmat mahdollisimman pian.

Kuva galleriasta

kana_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit