Mainokset

Hunajapiparkakut resepti

Mainokset

Hunajapiparkakut resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 1 pv 30 min
  3. Hunajapiparkakut
  4. 1 annosta
  5. 200 g voita
  6. 2½ dl fariinisokeria
  7. 1 dl hunajaa
  8. 1 rkl kanelia
  9. 1 tl kardemummaa
  10. ½ tl inkivääriä
  11. 2 kpl munaa
  12. 1 dl ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  13. 2 rkl konjakkia
  14. 10 dl vehnäjauhoja
  15. 2 rkl ruokasoodaa
  16. Tomusokerikuorrutus
  17. 3 dl tomusokeria
  18. 1 kpl valkuaista
  19. Mittaa voi, fariinisokeri, hunaja sekä mausteet kattilaan. Kiehauta ja
  20. anna seoksen jäähtyä. Lisää munat, ranskankerma sekä konjakki. Lisää
  21. vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut soodan. Sekoita taikina nopeasti
  22. tasaiseksi, peitä kelmulla ja anna levätä jääkaapissa vuorokauden ajan.
  23. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja ota siitä
  24. piparkakkumuotilla kuvioita pellille leivinpaperin päälle. Samalla
  25. pellillä paistettavin piparkakkujen tulisi olla yhtä paksuja ja
  26. samankokoisia,
  27. jotta ne paistuvat tasaisesti.
  28. Paista piparipellillistä 200 asteessa 510 minuuttia. Nosta piparkakut
  29. jäähtymään ritilän päälle.
  30. Sekoita valkuaista tomusokerin joukkoon vähän kerrallaan, jotta saat
  31. tasaisen tahnan. Tee leivinpaperista tötterö tai käytä valmista
  32. pursotinta. Kaavi tahna tötteröön ja pursota kuvioita piparkakuille.
  33. Koristele jäähtyneet pikkuleivät tomusokerikuorrutuksella. Anna
  34. kuorrutuksen kuivua hyvin ennen kuin kasaat piparkakkuja päällekkäin.

Kuva galleriasta

tomaatti

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit