Mainokset

Hyydytetty kakku Raparperi-valkosuklaamoussekakku resepti

Mainokset

Hyydytetty kakku Raparperi-valkosuklaamoussekakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t
  2. Passiivinen 5 t 30 min
  3. Raparperi-valkosuklaamoussekakku
  4. 25 palaa
  5. Pohja
  6. 3 kpl munaa
  7. 1 dl sokeria
  8. 1 dl mantelijauhetta
  9. ¾ dl gluteenitonta jauhoseosta
  10. 1 tl leivinjauhetta
  11. Vuokaan
  12. 1 rkl voita
  13. ½ dl mantelijauhetta
  14. Valkosuklaatäyte
  15. 5 kpl liivatelehteä
  16. 200 g valkosuklaata
  17. ½ rkl rypsiöljyä
  18. 3 dl vispikermaa (rasvaa 25 %)
  19. 400 g turkkilaista jogurttia
  20. 1 dl sokeria
  21. 1 rkl sitruunamehua
  22. Raparperitäyte
  23. 3 kpl liivatelehteä
  24. 2 rkl sitruunamehua
  25. 350 g raparperisosetta (Tuoreverkko Oy/Suvituore)
  26. 1 rkl sokeria
  27. Kostutus
  28. ½ dl vettä
  29. 2 rkl mantelilikööriä (tai sitruunamehua)
  30. Lisäksi
  31. Kakun kokoamiseen kertakäyttöisiä pursotinpusseja (Bruno)
  32. Voitele irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohja ja reunat. Leivitä ne
  33. mantelijauheella.
  34. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä
  35. mantelijauhe, jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos varovasti
  36. muna-sokerivaahtoon. Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin toiseksi
  37. alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Pese ja kuivaa
  38. vuoka.
  39. Valmista täytteet. Upota molempien täytteiden liivatelehdet likoamaan
  40. runsaaseen kylmään veteen erillisiin kulhoihin.
  41. Sulata 150 g valkosuklaata varovasti esimerkiksi mikroaaltouunissa.
  42. Sekoita joukkoon öljy (valkosuklaa ei juoksetu niin helposti, kun
  43. lisäät sen kermavaahtoon). Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita
  44. joukkoon valkosuklaa. Lisää jogurtti ja sokeri. Rouhi loput
  45. valkosuklaasta ja lisää täytteeseen. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi
  46. ja nosta liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen neste ja liuota
  47. liivatteet mehuun. Kaada liivateseos suklaatäytteeseen ja sekoita
  48. tasaiseksi.
  49. Nosta kertakäyttöinen pursotinpussi pystyyn esimerkiksi kannuun. Kaada
  50. valkosuklaatäyte pussiin.
  51. Valmista raparperitäyte. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta
  52. liedeltä. Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen neste ja
  53. liuota liivatteet mehuun. Kaada liivateseos raparperisoseen joukkoon ja
  54. vatkaa kierrevatkaimella tasaiseksi. Mausta sokerilla. Nosta
  55. kertakäyttöinen pursotinpussi pystyyn esimerkiksi kannuun. Kaada seos
  56. pussiin.
  57. Piirrä ja leikkaa vuoan pohjalle sopiva leivinpaperipala.
  58. Leikkaa taikinapohja kahteen osaan. Valmista kostutus sekoittamalla
  59. sitruunamehu tai likööri veteen. Nosta pohjalevy vuokaan ja lusikoi
  60. päälle puolet kostutuksesta.
  61. Leikkaa pursotinpussien kulmat pois. Pursota täytettä vierekkäisiksi
  62. ympyröiksi pohjan päälle.
  63. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta ja tee toinen kerros samoin.
  64. Heiluta kakkuvuokaa kevyesti, jotta täytteiden kohoumat hieman
  65. tasoittuvat ja täyte valuu myös kakun reunoille.
  66. Vedä raparperi-valkosuklaamoussekakun pinta veitsellä sektoreiksi,
  67. jolloin saat marmorimaisen kuvion. Hyydytä jääkaapissa vähintään 5
  68. tuntia tai seuraavaan päivään.
  69. Irrota raparperi-valkosuklaamoussekakku vuoasta vadille.
  70. Jos vieraiden joukossa ei ole keliaakikkoja, voit käyttää pohjaan
  71. gluteenittoman jauhoseoksen tilalla saman määrän vehnäjauhoja.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit