Mainokset

Hyydytetty suklaa-rahkakakku resepti

Mainokset

Ainekset
POHJA
2 munaa
3/4 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl perunajuhoja
½ tl leivinjauhetta
väliin
2 dl vadelmahilloa
TÄYTE
4 liivatelehteä
250 g tummaa suklaata
250 g rahkaa
½ dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Pinnalle
suklaarouhetta, makeisia, suklaakuvioita
Ohjeet
Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet
sekaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Paista irtopohjavuoassa 175
asteessa 15 min. Jäähdytä vuoassa. Pese vuoka ja peitä sen pohja
leivinpaperilla. Nosta kakkupohja takaisin ja levitä hillo päälle.
Sulata suklaa vesihauteessa. Mausta rahka sokereilla ja vatkaa
vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita rahkaan jäähtynyt suklaa ja
vaniljavaahto. Liota liivatteita kylmässä vedessä ~10 min, purista
niistä liika vesi pois ja liuota kuumaan vesitilkkaan (~2 rkl). Lisää
liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen. Kaada
täyte pohjan päälle ja hyydytä yön yli jääkaapissa. Irrota vuoasta
esim. vedellä kastellun veitsen avulla, aseta tarjoiluastiaan ja
koristele.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kana_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit