Mainokset

Irlantilainen viskikakku (Irish Whiskey Cake) resepti

Mainokset

Irlantilainen viskikakku (Irish Whiskey Cake) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Irlantilainen viskikakku, Irish Whiskey Cake
  4. 15 viipaletta
  5. 2½ dl rusinoita
  6. 1¼ dl viskiä
  7. 2 rkl sitruunankuoriraastetta
  8. 150 g voita
  9. 2½ dl fariinisokeria
  10. 3 kpl munaa
  11. 3 dl vehnäjauhoja
  12. 1 tl leivinjauhetta
  13. ¼ tl suolaa
  14. ¼ tl neilikkaa
  15. Kuorrutus
  16. 3½ dl tomusokeria
  17. 1 rkl viskiä
  18. 1 tl sitruunamehua
  19. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka.
  20. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta siitä keltainen pinta. Mittaa
  21. rusinat, viski ja sitruunankuori kulhoon.
  22. Vatkaa toisessa kulhossa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Erottele
  23. keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon
  24. yksitellen vatkaten.
  25. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sokerivaahtoon vuorotellen
  26. viski-rusinaseosta ja jauhoja. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja
  27. kääntele varovasti taikinan joukkoon.
  28. Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua noin tunti, kunnes sen keskelle
  29. työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki ja
  30. kumoa se sitten vadille.
  31. Tee kuorrutus sekoittamalla tomusokeriin viski sekä tipoittain
  32. sitruunamehua, jotta saat notkean tahnan. Valuta tahna jäähtyneen kakun
  33. pinnalle.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

letut

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit