Mainokset

Jäädyke Luumu-manteliliköörijäädyke resepti

Mainokset

Jäädyke Luumu-manteliliköörijäädyke resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 9 t
  3. Luumu-manteliliköörijäädyke
  4. 10 annosta
  5. 400 g kuivattuja luumuja
  6. 3 dl mantelilikööriä
  7. 200 g tuorejuustoa
  8. 1 rkl vaniljasokeria
  9. 2 kpl munaa
  10. 1 dl sokeria
  11. 4 dl vispikermaa (rasvaa 25 %)
  12. Koristeluun
  13. 2 rkl mantelilastuja (paahdettuna)
  14. 2 dl vispikermaa (rasvaa 25 %)
  15. 2 tl vaniljasokeria
  16. Pane luumut kannelliseen astiaan ja kaada mantelilikööri päälle. Anna
  17. luumujen marinoitua muutamia tunteja tai yön yli.
  18. Ota ⅔ luumuista rasiasta ja leikkaa ne kuutioiksi. Jätä loput luumut
  19. rasiaan odottamaan jäädykkeen koristelua.
  20. Keitä marinointiin käytettyä likööriä sen verran, että se muuttuu
  21. hieman siirappimaiseksi. Kaada liemi rasiaan luumujen päälle.
  22. Sekoita tuorejuusto kulhossa notkeaksi. Lisää joukkoon luumukuutiot ja
  23. vaniljasokeri. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset.
  24. Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa
  25. toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vatkaamisen
  26. aikana sokeri vähitellen. Vaahdota myös kerma.
  27. Sekoita vaahdot erikseen tuorejuusto-luumuseokseen, valkuais- ja
  28. kermavaahto kumpikin kolmessa erässä, jolloin jäädykemassasta tulee
  29. mahdollisimman kuohkeaa.
  30. Vuoraa kelmulla noin kahden litran vetoinen, suorakaiteen tai pyöreän
  31. muotoinen vuoka. Kaada jäädykemassa vuokaan ja peitä vuoka tiukasti
  32. alumiinifoliolla. Pakasta vähintään yön yli.
  33. Paahda mantelilastut kuivalla teflonpannulla ja anna jäähtyä.
  34. Ota vuoka pakastimesta, kasta kuumaan veteen ja kumoa
  35. luumu-manteliliköörijäädyke tarjoiluvadille. Irrota kelmu.
  36. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Pursota tai levitä kerma
  37. kauniisti jäädykkeelle. Ripottele päälle mantelilastut. Asettele
  38. koristeluun tarkoitetut mantelilikööriluumut jäädykkeen ympärille ja
  39. kaada niiden päälle siirappi. Anna luumu-manteliliköörijäädykkeen
  40. odotella huoneenlämmössä eli temperoitua noin puoli tuntia ennen
  41. nauttimista.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit