Mainokset

Jäädyke Piparijäädyke ja marinoidut appelsiiniviipaleet resepti

Mainokset

Jäädyke Piparijäädyke ja marinoidut appelsiiniviipaleet resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 4 t
  3. Piparijäädyke ja marinoidut appelsiiniveneet
  4. 6 annosta
  5. 3 kpl keltuaista
  6. ¾ dl sokeria
  7. 2½ dl vispikermaa (rasvaa 25 %)
  8. 50 g piparkakkuja (murennettuna)
  9. ½ dl rommia
  10. Marinoidut appelsiinit
  11. 3 kpl appelsiinia
  12. ¾ dl sokeria
  13. 1 dl appelsiinitäysmehua
  14. 2 kpl tähtianista
  15. ¼ tl neilikkaa (kokonaisia)
  16. ¼ tl kanelia
  17. ¼ tl vaniljasokeria
  18. ¼ tl kardemummaa
  19. Vatkaa keltuaiset ja sokeri lämpimässä vesihauteessa vaahdoksi. Nosta
  20. kulho pois vesihauteesta ja vatkaa vaahto kylmäksi.
  21. Vaahdota kerma ja sekoita se keltuaisvaahtoon. Kääntele joukkoon
  22. murennetut piparkakut ja rommi.
  23. Kaada seos joko yhteen isoon kakkuvuokaan tai jaa se pieniin
  24. annosvuokiin, esimerkiksi muffinivuokiin. Siirrä vuoat pakastimeen
  25. pariksi tunniksi tai yön yli.
  26. Kuori appelsiinit. Leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi niin, että vain
  27. hedelmäliha jää jäljelle.
  28. Sulata sokeri pannulla. Odota, kunnes sokeri saa vähän väriä. Lisää
  29. mehu sekä mausteet. Nosta appelsiiniviipaleet pannulle sokeriseokseen
  30. ja kiehauta. Anna jäähtyä ja appelsiiniviipaleiden maustua ilman kantta
  31. muutamia tunteja.
  32. Ota jäädykkeet pakastimesta. Kumoa piparijäädyke lautaselle ja nosta
  33. marinoidut appelsiiniviipaleet piparijäädykkeen ympärille. Koristele
  34. annos tähtianiksilla ja appelsiinien liemellä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit