Mainokset

Jäätelö Raparperijäätelö resepti

Mainokset

Jäätelö Raparperijäätelö resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 16 t
  3. Raparperijäätelö ja kuusenkerkkäsiirappi
  4. 4 annosta
  5. 2½ dl kuohukermaa
  6. 1½ dl turkkilaista jogurttia
  7. 1 dl fariinisokeria
  8. ½ dl sokeria
  9. 3 kpl keltuaista
  10. 5 dl raparperia (paloina)
  11. 1 rkl voita
  12. 1 dl siirappia (v1aaleaa)
  13. Sekoita kerma, jogurtti, sokerit ja keltuaiset kattilassa. Kuumenna
  14. sekoitellen, kunnes seos höyryää reilusti, mutta ei vielä kiehu.
  15. Jäähdytä.
  16. Mittaa raparperit, voi ja siirappi toiseen kattilaan. Keitä, kunnes
  17. raparperit hajoavat, eli noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
  18. Yhdistä jäähtyneet massat keskenään ja nosta jääkaappiin yöksi.
  19. Pane kaksi erikokoista metallikulhoa sisäkkäin. Laske isompaan kulhoon
  20. vettä. Pane pienemmän kulhon pohjalle reilu paino siten, että kulhojen
  21. pohjien väliin jää vesivaippa. Nosta kulhot pakastimeen, kunnes vesi on
  22. jäätynyt.
  23. Kumoa maustettu ja jääkaapissa jäähdytetty jäätelömassa kulhoon, ja
  24. vatkaa sähkövatkaimella, kunnes massa kylmenee.
  25. Jäädytä raparperijäätelömassa yön yli pakastimessa.
  26. Tarjoa raparperijäätelöä kuusenkerkkäsiirapin kanssa.

Kuva galleriasta

omena

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit