Mainokset

Jouluhalko (Bûche de noël) resepti

Mainokset

Jouluhalko (Bûche de noël) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 30 min
  2. Passiivinen 5 min
  3. Jouluhalko
  4. 20 palaa
  5. Pohja
  6. 3 kpl munaa
  7. 1½ dl sokeria
  8. 1 dl vehnäjauhoja
  9. ½ dl perunajauhoja
  10. 1 tl leivinjauhetta
  11. Täyte
  12. 2 kpl keltuaista
  13. 1 dl tomusokeria
  14. 1¼ dl kevytmaitoa
  15. 1 tl vanilliinisokeria
  16. 125 g voita
  17. 100 g tummaa suklaata
  18. ½ dl kuohukermaa
  19. Kuorrutus
  20. 175 g voita
  21. 2 kpl keltuaista
  22. 1½ dl tomusokeria
  23. 2 rkl kaakaojauhetta
  24. 1 rkl rommia
  25. 1 rkl kahvijuomaa
  26. Jouluhalko symboloi onnea tuottavia hedelmäpuun oksia, joita
  27. ranskalaisilla oli aiemmin tapana polttaa takassa jouluyönä. Tämä
  28. suklaan ystävien unelma on melko suuritöinen, mutta vaivan arvoinen
  29. valmistettava. Voit huoletta tehdä halon jääkaappiin jo pari päivää
  30. ennen tarjoilua.
  31. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  32. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja
  33. leivinjauhe ja kääntele ne muna-sokerivaahtoon.
  34. Levitä seos leivinpaperille ja paista levyä noin 5 minuuttia. Kumoa
  35. valmis levy pyyhkeelle ja valmista täyte.
  36. Sekoita kattilassa keltuaiset, tomusokeri ja maito. Nosta kattila
  37. liedelle ja keitä seosta, kunnes se sakenee. Sekoita koko ajan. Nosta
  38. seos syrjään jäähtymään ja lisää sitten vanilliinisokeri.
  39. Vaahdota voi. Lisää hyvin jäähtynyt vaniljakiisseli voihin pienissä
  40. erissä.
  41. Paloittele suklaa ja sulata se kerman kanssa kattilassa tai
  42. mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitten
  43. voi-vaniljakiisseliseokseen. Nosta täyte jääkaappiin jäähtymään
  44. tunniksi ja valmista sillä aikaa
  45. kuorrutus.
  46. Vatkaa voi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset yksitellen joukkoon. Lisää muut
  47. aineet ja vatkaa tasaiseksi.
  48. Kokoa halko. Levitä täyte pohjalevylle ja rullaa levy napakaksi
  49. kääretortuksi. Kuorruta halko joko pursottamalla kuorrutusta tai
  50. levittämällä se veitsellä. Nosta halko jääkaappiin tai viileään
  51. paikkaan. Kun
  52. kuorrutus on jähmettynyt, suojaa halko käärimällä se esimerkiksi
  53. voipaperiin.
  54. Koristele halko tarjolle marsipaanilla ja mantelilastuilla tai
  55. makeisilla

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

sipuli

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit