Mainokset

Joulukinkun paisto-ohje resepti

Mainokset

Joulukinkun paisto-ohje resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Passiivinen 10 t
  3. Joulukinkku
  4. 30 annosta
  5. 5 kg kinkkua
  6. Kuorrutus
  7. 2 dl sinappia
  8. 1 dl korppujauhoja
  9. Koristeluun
  10. 3 rkl neilikkaa (kokonaisia)
  11. Lisäksi
  12. 200 g herneitä
  13. 150 g luumuja
  14. Joulukinkku kannattaa sulattaa hitaasti viileässä (34 päivää). Ota
  15. sulanut kinkku huoneenlämpöön 56 tuntia ennen paistamista. Pyyhi
  16. kinkun pinta kuivaksi. Työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan kinkun
  17. sivusta, jolloin kinkku mahtuu uuniin helposti. Mittarin kärki ei saa
  18. osua luuhun.
  19. Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Kaada
  20. uunipannun pohjalle puoli litraa vettä.
  21. Paista kinkkua uunissa 100125 asteessa, kunnes sisälämpötila on 7580
  22. astetta. Tarkista lämpötila mittarista. Paistoaika on 1-1½ tuntia
  23. lihakiloa kohti.
  24. Ota kinkku uunista ja irrota kamara vähän jäähtyneenä. Ohenna
  25. halutessasi silavakerrosta.
  26. Sivele kinkun pintaan sinappia. Ripottele päälle korppujauhoja. Vedä
  27. veitsellä kinkun pintaan ruudukko ja työnnä neilikka jokaisen ruudun
  28. keskelle.
  29. Kuorruta 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on
  30. saanut väriä.
  31. Tarjoa joulukinkun lisänä herneitä ja luumuja.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananas

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit