Mainokset

Joulun hedelmäinen kakku resepti

Mainokset

Joulun hedelmäinen kakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 1 t 15 min
  3. Joulun hedelmäinen kakku
  4. 20 viipaletta
  5. 225 g voita
  6. 2 dl fariinisokeria
  7. 4 kpl munaa
  8. 200 g kuivattua aprikoosia (silputtuna)
  9. 200 g kuivattuja viikunoita (silputtuna)
  10. 200 g kuivattuja taateleita (silputtuna)
  11. 1 dl ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  12. 2 rkl sitruunankuoriraastetta
  13. 4½ dl vehnäjauhoja
  14. 1 tl ruokasoodaa
  15. 1 tl leivinjauhetta
  16. 1 tl kanelia
  17. 1 tl vaniljasokeria
  18. 1 tl inkivääriä
  19. ¾ dl sitruslikööriä
  20. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan
  21. vatkaten.
  22. Lisää silputut hedelmät, ranskankerma sekä raastettu sitruunan kuori.
  23. (Pese sitruuna huolellisesti ja raasta siitä keltainen pinta.) Lisää
  24. vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut kuivat aineet. Lisää lopuksi
  25. likööri.
  26. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja jauhotettuun noin
  27. kahden litran vetoiseen kakkuvuokaan.
  28. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti ja 15 minuuttia. Peittele
  29. jäähtynyt kakku foliolla. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän
  30. kuluttua ja se säilyy viileässä hyvin parikin viikkoa.
  31. Jos pakastat kakun, pakasta se viipaleina, jolloin voit ottaa esille
  32. juuri tarvittavan määrän ja sulatus käy nopeasti.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit