Mainokset

Joulutortut Viikunanyytit ja vaniljakastike resepti

Mainokset

Joulutortut Viikunanyytit ja vaniljakastike resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 12 t 15 min
  3. Viikunanyytit ja vaniljakastike
  4. 8 kpl
  5. 200 g kuivattuja viikunoita
  6. 2 dl glögijuomaa
  7. 350 g lehtitaikinaa (pakaste)
  8. Voiteluun
  9. 1 kpl munaa
  10. Koristeluun
  11. 2 rkl manteleita (rouheena)
  12. 2 tl sokeria
  13. Tarjoiluun
  14. 2 dl vaniljakastiketta
  15. Pane viikunat kannelliseen astiaan ja kaada glögi viikunoiden päälle.
  16. Anna marinoitua jääkaapissa mieluiten yön yli.
  17. Nosta viikunat glögistä leikkuulaudalle, poista kovat kannat ja kuutioi
  18. viikunat.
  19. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  20. Ota lehtitaikinalevyt pakastimesta sulamaan. Kauli levyjä vähän
  21. isommiksi ja ohuemmiksi, mutta säilytä niiden muoto suorakaiteena.
  22. Puolita levyt. Leikkaa veitsellä tai taikinapyörällä viillot
  23. taikinaneliöiden kulmista keskustaan päin. Pane neliöiden keskelle
  24. ruokalusikallinen viikunakuutioita. Voitele taikinaneliön reunat
  25. munalla.
  26. Nosta jokainen kulma keskelle ja nipistä ne kunnolla yhteen.
  27. Voitele viikunanyytit. Ripottele päälle mantelirouhetta ja sokeria.
  28. Paista kauniin ruskeiksi eli noin 15 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä,
  29. etteivät nyytit tummu liikaa.
  30. Tarjoa viikunanyytit lämpiminä jälkiruoaksi vaniljakastikkeen kanssa.
  31. Viikunoiden marinointiliemen voit käyttää glögin valmistuksessa.

Kuva galleriasta

paistetut_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit