Mainokset

Juhlava pääsiäiskakku resepti

Mainokset

Juhlava pääsiäiskakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 2 t 15 min
  3. Juhlava paasiaiskakku
  4. 10 palaa
  5. Pohja
  6. 4 kpl munaa
  7. 1½ dl sokeria
  8. ¾ dl perunajauhoja
  9. 1 dl vehnäjauhoja
  10. 2 tl leivinjauhetta
  11. 3 rkl kaakaojauhetta
  12. Kostutukseen
  13. 1 dl kevytmaitoa
  14. Väliin
  15. 2 dl kuohukermaa
  16. 380 g vaniljarahkaa
  17. 1 rkl sitruunamehua
  18. 240 g aprikoosia (säilyke, sokeriliemi)
  19. Kuorrute
  20. 2 dl kuohukermaa
  21. 200 g tummaa suklaata
  22. Koristeluun
  23. 100 g marsipaania (vihreä)
  24. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne
  25. vaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi.
  26. Kaavi vaahto voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 200
  27. asteessa noin puoli tuntia.
  28. Jäähdytä pohja.
  29. Leikkaa pohja kahteen osaan. Kostuta ne maidolla.
  30. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sitruunamehu. Sekoita. Lusikoi
  31. täyte pohjalle. Asettele päälle aprikoosinpuolikkaat. Nosta kansi
  32. päälle. Anna kakun tekeytyä kylmässä muutama tunti tai seuraavaan
  33. päivään.
  34. Valmista suklaakuorrute. Kaada kerma kattilaan ja kuumenna se
  35. kiehumispisteeseen. Sekoita joukkoon pilkotut suklaapalat. Odota pari
  36. minuuttia. Sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä ja paksuuntua
  37. hetki, kunnes se on sopivaa levitettäväksi.
  38. Kaada kuorrutetta varovasti kakulle. Levitä se veitsen tai lastan
  39. avulla kakun päälle ja reunoille.
  40. Koristele pääsiäiskakun reunat kaulitulla marsipaanilla.
  41. Kakun päälle voit tehdä muotin avulla sulatetusta suklaasta
  42. esimerkiksi pääsiäispupun tai koristella sen pääsiäiskarkeilla.
  43. Voit korvata täytteen rahkasta puolet pashalla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit