Mainokset

Juusto Hilkka-tädin kotijuusto resepti

Mainokset

Juusto Hilkka-tädin kotijuusto resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t
  2. Passiivinen 3 t 30 min
  3. Sirkka-Mummin siemenperunat
  4. 25 annosta
  5. 55 dl laktoositonta maitojuomaa
  6. 4 dl laktoositonta vispikermaa
  7. 2½ rkl suolaa
  8. 4 rkl sokeria
  9. 8 kpl munaa
  10. 20 dl piimää (laktoositon)
  11. 400 g kermaviiliä (laktoositon)
  12. 2 dl ruohosipulia (silputtuna)
  13. Kuumenna maito (5,5 l)ja kerma paksupohjaisessa kattilassa sekoitellen
  14. lähes kiehumispisteeseen. Lisää suola ja sokeri.
  15. Vatkaa munien joukkoon keskenään sekoitetut piimä ja kermaviili. Kaada
  16. seos hitaasti hämmentäen kuuman maidon joukkoon. Kuumenna koko ajan
  17. sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Nosta kattila heti pois levyltä.
  18. Peitä kattila kannella ja anna heran erottua noin 30 minuutin ajan.
  19. Nosta massa reikäkauhalla tiheään siivilään ja valuta hetki. Ripottele
  20. massan sekaan ruohosipulisilppua. Maista massaa. Jos haluat
  21. suolaisemman juuston, ripottele joukkoon vielä noin ½ tl suolaa.
  22. Siirrä massa muovilävikköön, jonka olet vuorannut harsolla.
  23. (Muoviläviköstä ei irtoa makua juustoon.)
  24. Kaada vielä kaikki hera siivilän läpi ja siirrä loppu juustomassa
  25. muovilävikköön.
  26. Peitä kotijuusto kelmulla ja nosta jääkaappiin valumaan kulhon päälle.
  27. Anna jäähtyä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
  28. Kumoa Hilkka-tädin kotijuusto tarjoiluvadille ja koristele
  29. ruohosipulinvarsilla ja/tai apilankukilla.
  30. Säästä litra heraa mustaviinimarjalimppua varten.
  31. Jos laktoosi ei aiheuta ongelmaa, voit valmistaa juuston tavallisista
  32. maitotuotteista.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit