Mainokset

Juusto-paprikapiirakka

Mainokset

Juusto-paprikapiirakka
 
Aineosat
  • 200 g ranskankermaa
  • 150 g margariinia
  • 100 g juustoraastetta
  • 1 punainen paprika
  • öljyä
  • rouhittua mustapippuria
  • täysjyvävehnäjauhoja (tai grahamjauhoja)
  • 2 dl ruokakermaa
  • valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • vihreä tai keltainen paprika
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • (200 g) kermaviiliä
  • (300 g) kivettömiä oliiveja
  • 1 tl rosmariinia
Ohjeet
  1. Valmista pohjataikina. Nypi kulhossa yhteen kuutioitu rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Lisää kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun vuoan (halk. 24–25 cm) pohjalle ja reunoille. Huuhtele ja halkaise paprikat, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuullota paprikakuutiot ja valkosipulisilppu öljyssä pehmeiksi. Mausta ripauksella suolaa. Valuta liemi oliiveista ja silppua ne pienemmiksi. Yhdistä ruoka- ja ranskankerma, kananmunat, rosmariini ja pippuri. Levitä taikinapohjalle kuullotetut paprikat ja oliivisilppu. Valuta täytteelle kerma-kananmunaseos. Lisää päälle juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin.

Kuva galleriasta

paprika

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit