Juustoinen pinaattipiiras (Torta Pasqualina) resepti
Mainokset
Juustoinen pinaattipiiras (Torta Pasqualina) resepti
Aineosat
Ohjeet
- 30 min
- Passiivinen 1 t
- Juustoinen pinaattipiiras Torta Pasqualina
- 15 palaa
- 500 g voitaikinaa
- Täyte
- 100 g purjoa
- 500 g pinaattia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 400 g raejuustoa
- 1½ dl parmesaanijuustoa (raastettuna)
- 3 rkl persiljaa (silputtuna)
- 1 rkl meiramia
- 2 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 6 kpl munaa
- Jaa voitaikina kahteen osaan niin, että toinen osa on ⅔ ja toinen ⅓
- taikinasta. Kauli suurempi taikinapala halkaisijaltaan noin 30 sentin
- kokoiseksi pyöreäksi levyksi ja nosta levy voideltuun irtopohjavuokaan.
- Taikinan reunojen pitäisi ylettyä hiukan vuoan reunojen yli.
- Silppua halkaistu, huuhdeltu purjo tai kevätsipuli sekä tuore pinaatti.
- Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä ja paista siinä kasvikset
- pehmeiksi. Jos käytät pakastepinaattia, purista ensin ylimääräinen
- neste pois ja lisää sitten pannulle. Kääntele seosta lastalla hetken
- aikaa ja siirrä pannu sitten sivuun.
- Sekoita sipuli-pinaattiseokseen juustot ja mausteet sekä kaksi munaa.
- Kumoa täyte pohjataikinan päälle vuokaan. Tee täytteeseen neljä
- syvennystä ja riko syvennyksiin munat. Ripottele munille vielä hiukan
- suolaa ja mustapippuria.
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kauli toinen taikinapala pyöreäksi
- levyksi, pistele levy haarukalla ja nosta se piiraan kanneksi.
- Nipistele reunat tiiviisti yhteen ja leikkaa ylimääräinen taikina pois.
- Voitele piiraan pinta munalla ja paista leivonnaista noin tunti. Anna
- jäähtyä ja tarjoile piiras haaleana.
Samanlaiset reseptit
Kuva galleriasta
