Mainokset

Juustoinen pinaattipiiras (Torta Pasqualina) resepti

Mainokset

Juustoinen pinaattipiiras (Torta Pasqualina) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Juustoinen pinaattipiiras Torta Pasqualina
  4. 15 palaa
  5. 500 g voitaikinaa
  6. Täyte
  7. 100 g purjoa
  8. 500 g pinaattia
  9. 1 rkl oliiviöljyä
  10. 400 g raejuustoa
  11. 1½ dl parmesaanijuustoa (raastettuna)
  12. 3 rkl persiljaa (silputtuna)
  13. 1 rkl meiramia
  14. 2 tl suolaa
  15. ¼ tl mustapippuria
  16. 6 kpl munaa
  17. Jaa voitaikina kahteen osaan niin, että toinen osa on ⅔ ja toinen ⅓
  18. taikinasta. Kauli suurempi taikinapala halkaisijaltaan noin 30 sentin
  19. kokoiseksi pyöreäksi levyksi ja nosta levy voideltuun irtopohjavuokaan.
  20. Taikinan reunojen pitäisi ylettyä hiukan vuoan reunojen yli.
  21. Silppua halkaistu, huuhdeltu purjo tai kevätsipuli sekä tuore pinaatti.
  22. Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä ja paista siinä kasvikset
  23. pehmeiksi. Jos käytät pakastepinaattia, purista ensin ylimääräinen
  24. neste pois ja lisää sitten pannulle. Kääntele seosta lastalla hetken
  25. aikaa ja siirrä pannu sitten sivuun.
  26. Sekoita sipuli-pinaattiseokseen juustot ja mausteet sekä kaksi munaa.
  27. Kumoa täyte pohjataikinan päälle vuokaan. Tee täytteeseen neljä
  28. syvennystä ja riko syvennyksiin munat. Ripottele munille vielä hiukan
  29. suolaa ja mustapippuria.
  30. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kauli toinen taikinapala pyöreäksi
  31. levyksi, pistele levy haarukalla ja nosta se piiraan kanneksi.
  32. Nipistele reunat tiiviisti yhteen ja leikkaa ylimääräinen taikina pois.
  33. Voitele piiraan pinta munalla ja paista leivonnaista noin tunti. Anna
  34. jäähtyä ja tarjoile piiras haaleana.

Kuva galleriasta

suklaakeksit

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit