Mainokset

Juustokakku Aito tiramisu resepti

Mainokset

Juustokakku Aito tiramisu resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 3 t
  3. Tiramisu
  4. 6 annosta
  5. 4 dl espressoa
  6. 2 rkl sokeria
  7. Sabayon
  8. 2 kpl keltuaista
  9. ¾ dl sokeria
  10. ¾ dl jälkiruokaviiniä (esim. marsala)
  11. Lisäksi
  12. 250 g mascarponejuustoa
  13. 1 dl kuohukermaa
  14. 200 g savoiardikeksejä
  15. 1 rkl kaakaojauhetta
  16. Tiramisu tarkoittaa italiaksi "nosta minut ylös"
  17. Liuota espressoon sokeri, jäähdytä. Jos valmistat kahvin tavallisessa
  18. kahvinkeittimessä, mittaa espressopuruja suodattimeen kaksinkertainen
  19. määrä.
  20. Vaahdota sabayonin keltuaiset vesihaudekattilan yläosassa tai
  21. metallikulhossa. Vatkaa joukkoon sokeri ja marsala. Käyttäessäsi jotain
  22. muuta viiniä kuin marsalaa, lisää mukaan tilkka mantelilikööriä, sillä
  23. marsalassa on voimakkaan mantelinen maku. Kuumenna seos vesihauteessa
  24. samalla vatkaten, kunnes se sakenee tukevaksi kuin löysähkö
  25. kermavaahto.
  26. Pehmitä kulhossa juusto ja sekoita joukkoon jäähtynyt sabayon. Sekoita
  27. kermavaahto juustoseoksen joukkoon.
  28. Kasta savoiardikeksit yksi kerrallaan espressoon ja lado niitä vieri
  29. viereen uunivuokaan tai annosvuokiin. Kaada päälle puolet
  30. juustokastikkeesta ja tasoita. Kasta loput keksit espressoon ja tee
  31. toinen kerros samaan tapaan. Ripota lopuksi tiramisun pinnalle
  32. kaakaojauhetta ja anna tiramisun tekeytyä kylmässä 34 tuntia ennen
  33. tarjoilua.
  34. Savoiardikekesejä kutsutaan myös nimellä lady fingers eli
  35. tiramisukeksit.

Kuva galleriasta

ananaskana

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit