Mainokset

Kääretorttu Lakritsi-herukkakääretorttu resepti

Mainokset

Kääretorttu Lakritsi-herukkakääretorttu resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Lakritsi-herukkakääretorttu
  3. 15 palaa
  4. 4 kpl munaa
  5. ¼ dl sokeria
  6. 1 dl vehnäjauhoja
  7. ½ dl perunajauhoja
  8. 1 tl leivinjauhetta
  9. 1 rkl lakritsikastiketta
  10. Täyte
  11. 3 dl mustaherukoita
  12. 4 kpl liivatelehteä
  13. 1 dl kuohukermaa
  14. 200 g vaniljarahkaa
  15. ½ dl tomusokeria
  16. 1 dl lakritsikastiketta
  17. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat
  18. aineet joukkoon ja kääntele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina
  19. leivinpaperoidulle uunipellille ja valuta lakritsikastiketta kevyesti
  20. ylös alas huiskien taikinalle. Voit vetää haarukalla haluamiasi
  21. kuvioita kastikkeesta. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa
  22. kääretorttupohja puhtaalle keittiöpyyhkeelle tai leivinpaperille ja
  23. poista paistopaperi.
  24. Valmista täyte. Soseuta mustaherukat. Pane liivatelehdet likoamaan
  25. kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita
  26. vaniljarahkaan sokeri, lakritsikastike, mustaherukkasose ja
  27. kermavaahto. Kuumenna puristellut liivatelehdet vesitilkassa, kunnes ne
  28. liukenevat. Sekoita liivateseos täytteeseen. Anna täytteen hyytyä
  29. hetken aikaa (noin 15 minuuttia) jääkaapissa ja levitä se sitten
  30. jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri torttu pitkältä sivulta tiukaksi
  31. kääröksi. Kiedo rulla vielä leivinpaperiin ja siirrä jääkaappiin
  32. maustumaan.
  33. Tarjoa lakritsi-herukkakääretorttu sellaisenaan tai leikkaa paloiksi ja
  34. koristele kermavaahdolla tai tuoreilla marjoilla leivoksiksi.

Kuva galleriasta

paprika

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit