Mainokset

Kääryleet Lammas- ja kikhernetäytteiset sikarit resepti

Mainokset

Kääryleet Lammas- ja kikhernetäytteiset sikarit resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 2 t
  2. Passiivinen 2 t
  3. Lammas- tai kikhernetäytteiset sikarit
  4. 60 kpl
  5. Taikina
  6. 10 dl vettä
  7. 10 dl vehnäjauhoja
  8. 2 tl suolaa
  9. Lammastäyte
  10. 500 g lampaan jauhelihaa
  11. 15 dl vettä
  12. 2 kpl lihaliemikuutiota
  13. 2 kpl laakerinlehteä
  14. Kikhernetäyte
  15. 530 g kikherneitä (säilyke)
  16. Mausteet
  17. 1 dl tuoretta korianteria (silputtuna)
  18. 4 kpl valkosipulinkynttä
  19. 4 rkl oliiviöljyä
  20. 4 rkl valkoviinietikkaa
  21. 2 tl juustokuminaa
  22. 1½ tl sokeria
  23. 1 tl suolaa
  24. ½ tl cayennenpippuria
  25. ½ tl neilikkaa
  26. ¼ tl mustapippuria
  27. Lisäksi
  28. 1 kpl valkuaista
  29. Paistamiseen
  30. 5 dl rypsiöljyä
  31. Marokossa täytetyt sikarit ovat juhlaruokaa, joita tarsjotaan
  32. esimerkiksi häissä. Ne voidaan täyttää mausteisilla lammas-,
  33. tonnikala-, juusto- tai paputahnoilla, tai makealla täytteellä,
  34. kuten mhencha. Sikarien näpertäminen on melko monivaiheista puuhaa.
  35. Jos haluat oikoa, voit käyttää taikinana valmista voi- tai
  36. filotaikinaa, ja paistaa näin tehdyt sikarit uppopaiston sijasta
  37. uunissa. Perinteisestä taikinasta pyöritetyt sikarit ovat kuitenkin
  38. herkullisuudessaan omaa luokkaansa ihania ja rapeita. Niiden
  39. dippikastikkeeksi sopii yksinkertainen, suolalla ja pippurilla
  40. maustettu ruoanvalmistusjogurtti.
  41. Sekoita taikinan ainekset tasaiseksi ja peitä kulho kelmulla tai
  42. liinalla. Jätä taikina lepäämään viileään paikkaan vähintään muutamaksi
  43. tunniksi, mielellään yön yli.
  44. Paista taikinasta pinnoitetulla pannulla ilman rasvaa ohuita lettuja,
  45. joiden halkaisija on noin 15 senttiä. Lettuja ei tarvitse ruskistaa.
  46. Pinoa letut ja erota ne toisistaan voi- tai leivinpaperin paloilla,
  47. sillä letut tarttuvat jäähtyessään helposti toisiinsa kiinni.
  48. Tee täytteet. Muodosta jauhelihasta kaksi pallosta ja keitä niitä
  49. liemikuutioilla ja laakerinlehdillä maustetussa vedessä noin 30
  50. minuuttia, kunnes liha on kypsää.
  51. Mittaa jauheliha sekä kaikki mausteet monitoimikoneen kulhoon.
  52. (Kumpikin täytevaihtoehdoista maustetaan samalla tavalla.) Jauha seos
  53. tasaiseksi massaksi. Voit käyttää myös sauvasekoittajaa. Tee
  54. sama valutettujen kikherneiden kanssa
  55. Muotoile käsissäsi muutamasta teelusikallisesta täytettä pieni makkara.
  56. Nosta makkara letun reunalle, käännä sivut makkaran päälle, sivele
  57. kaikkiin reunoihin hiukan valkuaista liimaksi ja rullaa lettu
  58. sikariksi.
  59. Tee kaikki sikarit näin. Kuumenna öljy tukevassa, paksupohjaisessa
  60. kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen nostettu sikari alkaa
  61. heti voimakkaasti kuplia. Uppopaista sikarit muutamassa erässä kauniin
  62. kullanvärisiksi ja valuta ne paperin päällä.
  63. Lammas- ja kikhernetäytteiset sikarit maistuvat parhaimmilta lämpiminä
  64. ja rapeina. Voit rapeuttaa ne tarvittaessa uudelleen kuumentamalla ne
  65. 200-asteisessa uunissa.

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit