Mainokset

KääryleetViininlehtikääryleet ( Dolmades) resepti

Mainokset

KääryleetViininlehtikääryleet ( Dolmades) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 40 min
  3. Viinilehtikääryleet
  4. 25 kpl
  5. 250 g viininlehtiä (säilyke, esim. Palirria)
  6. Täyte
  7. 3 kpl sipulia
  8. ½ dl oliiviöljyä
  9. 1½ dl pitkäjyväistä riisiä
  10. 1½ dl vettä
  11. 1 dl pinjansiemeniä
  12. 3 rkl tuoretta tilliä (silputtuna)
  13. 3 rkl persiljaa (silputtuna)
  14. 2 rkl tuoretta minttua (silputtuna)
  15. 1 tl sokeria
  16. 1 tl suolaa
  17. ¼ tl valkopippuria
  18. Hauduttamiseen
  19. 1½ dl vettä
  20. ½ dl sitruunamehua
  21. 3 rkl voita
  22. Huuhtele suolaveteen säilötyt viininlehdet, oikaise ja pinoa ne
  23. työlaudalle. Leikkaa kovat lehtiruodit pois.
  24. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä paistokasarissa. Sekoita
  25. joukkoon riisi.
  26. Lisää vesi, pinjat ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla
  27. noin 10 minuuttia. Tarkista maku. Anna jäähtyä.
  28. Käytä 23 viininlehteä käärylettä kohden riippuen lehtien koosta
  29. (purkissa noin 60 kpl). Levittämällä lehtiä limittäin, saat paikattua
  30. risaiset lehdet niin ehjiksi, ettei täyte pursuile ulos. Nosta
  31. viininlehtialustalle ruokalusikallinen täytettä ja kääri napakaksi
  32. rullaksi kaalikääryleiden tapaan.
  33. Lado kääryleet paistinpannuun tai kasariin (Ø 2628 cm) vieriviereen.
  34. Kaada päälle vesi ja sitruunamehu. Vuole päälle voilastuja.
  35. Pane lautanen viininlehtikääryleiden painoksi ja hauduta kannen alla
  36. noin puoli tuntia.
  37. Tarjoa viininlehtikääryleet jäähdytettyinä meze-alkupalalautasella.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

illallinen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit