Mainokset

Kaalikääryleet Sieni-hapankaalikääryleet resepti

Mainokset

Kaalikääryleet Sieni-hapankaalikääryleet resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 15 min
  2. Passiivinen 2 t
  3. Sieni-hapankaalikääryleet
  4. 25 kpl
  5. 2 dl ohrasuurimoita
  6. 1 kpl lihaliemikuutiota
  7. 3 kg keräkaalia
  8. 1 kpl sipulia
  9. 150 g pekonia
  10. 1 rkl voita
  11. 800 g hapankaalia
  12. 3 dl suolattuja sieniä (liotettuna)
  13. 1 dl hunajaa
  14. 2 rkl sitruunamehua
  15. ½ tl mustapippuria
  16. 2 kpl munaa
  17. Valeluliemi
  18. 5 dl vettä
  19. 75 g voita (sulatettuna)
  20. 1 dl hunajaa
  21. 2 rkl soijakastiketta
  22. Mittaa ohrat kiehumaan lihaliemikuutiolla maustettuun veteen. Keitä
  23. kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ylimääräinen neste pois.
  24. Kypsennä valkokaali. Koverra veitsellä kaalin kanta irti. Keitä kaalia
  25. suolalla maustetussa vedessä, kunnes lehdet pehmenevät. Valuta kaali,
  26. mutta säästä keitinliemi valeluliemen vedeksi. Irrota varovasti, yksi
  27. kerrallaan, yhteensä 25 suurta ja eheää lehteä.
  28. Kuori ja silppua sipuli ja leikkaa pekonit pieniksi paloiksi. Sulata
  29. pannulla voi ja ruskista sipulit sekä pekonit.
  30. Lisää sipuliseokseen hapankaali sekä liotetut, valutetut ja silputut
  31. suolasienet. Paista seosta noin 5 minuuttia.
  32. Sekoita täytteen joukkoon ohra. Mausta seos hunajalla, sitruunamehulla
  33. ja mustapippurilla. Tarkista täytteen maku ja lisää suolaa maun mukaan.
  34. Täyte saa kuitenkin maistua reilusti suolaiselta. Lisää lopuksi munat
  35. ja kääntele seos tasaiseksi.
  36. Ohenna kaalinlehdistä paksua lehtiruotia veitsellä. Levitä kuusi lehteä
  37. työpöydälle ja jaa lehdille neljäsosa täytteestä. Taita lehtien reunat
  38. täytteen päälle ja rullaa lehdet kääryleeksi. Tee loput kääryleet
  39. samaan tapaan.
  40. Nosta kääryleet voideltuun uunipannuun tiiviisti, vieri viereen.
  41. Sekoita valeluliemen ainekset ja kaada puolet seoksesta
  42. kaalikääryleille. Kypsennä kääryleitä 175-asteisessa uunissa noin 2
  43. tuntia. Valele sieni-hapankaalikääryleitä paiston aikana lopulla
  44. liemellä ja käännä kääryleet kertaalleen.
  45. Tarjoa sieni-hapankaalikääryleet keitettyjen perunoiden, ruskean
  46. sienikastikkeen ja karpalohillokkeen kanssa.
  47. Uudelleen lämmittäminen vain parantaa kaalikääryleiden makua. Voit
  48. huoletta valmistaa kääryleet edellisenä päivänä tai jopa pakastaa.
  49. Halutessasi voit silputa valkokaalien sisäosat täytteeseen ja vähentää
  50. vastaavasti hapankaalin määrää.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit