Mainokset

Kaalisämpylät resepti

Mainokset

Kaalisämpylät resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 15 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Kaalisampylat
  4. 8 annosta
  5. 1 kpl kurttu- eli savoijinkaalia
  6. 2 rkl voita
  7. ½ dl siirappia
  8. ½ tl suolaa
  9. ½ tl mustapippuria
  10. Sämpylätaikina
  11. 2 dl kermaviiliä
  12. 2 dl vettä
  13. 25 g hiivaa
  14. 1 tl suolaa
  15. 8 dl sämpyläjauhoja
  16. Irrota 8 isoa kaalinlehteä ja aseta ne uunipellille.
  17. Leikkaa loppukaalista pari desiä ohuita kaalisuikaleita, käytä jäljelle
  18. jäänyt kaali salaatteihin tai keittoon.
  19. Kuumenna rasva pannussa, mutta älä ruskista. Lisää kaalisuikaleet ja
  20. pehmitä niitä lempeällä lämmöllä noin 10 minuuttia silloin tällöin
  21. käännellen. Mausta siirapilla, suolalla ja mustapippurilla.
  22. Kaada kermaviili taikinakulhoon, lisää kuuma vesi ja sekoita hyvin.
  23. Lisää hiiva ja suola sekä puolet jauhoista. Vatkaa taikinaa
  24. voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää loput jauhot sekä
  25. kypsennetyt kaalisuikaleet ja alusta pehmeäksi taikinaksi.
  26. Annostele taikina kaalinlehtien päälle. Peitä liinalla ja kohota
  27. kaksinkertaiseksi.
  28. Paista 200-asteisessa uunissa 1517 minuuttia.
  29. Nauti sämpylät lämpiminä kaalinlehtineen voin tai tuorejuuston kanssa.

Kuva galleriasta

limonadi

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit