Mainokset

Kakku Ahvenanmaan herkkukakku resepti

Mainokset

Kakku Ahvenanmaan herkkukakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 35 min
  2. Passiivinen 10 min
  3. Ahvenanmaan herkku
  4. 16 palaa
  5. 200 g margariinia (rasvaa 60 %)
  6. 2½ dl sokeria
  7. 4 kpl munaa
  8. 2½ dl perunajauhoja
  9. 1½ dl gluteenitonta jauhoseosta
  10. 2½ tl vaniljasokeria
  11. 2 tl leivinjauhetta
  12. Kuorrutus
  13. 200 g margariinia (rasvaa 60 %)
  14. 200 g tomusokeria
  15. 4 rkl kuohukermaa
  16. 2 rkl maissitärkkelystä
  17. ¼ tl elintarvikeväriä (punainen)
  18. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  19. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat
  20. yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos
  21. taikinaan. Kääntele tasaiseksi.
  22. Levitä taikina pellille ja paista pohjaa noin 1015 minuuttia, kunnes
  23. levyn keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa.
  24. Tee kuorrutus. Sulata voi kattilassa ja lisää tomusokeri. Sekoita
  25. keskenään kerma ja maissitärkkelysjauhot. Lisää kermaseos
  26. voi-sokeriseokseen ja kypsennä, samalla sekoittaen, kunnes seos
  27. sakenee. Lisää karamelliväri (jauhemainen väri pariin vesitippaan
  28. liuotettuna) ja sekoita tasaiseksi.
  29. Kaada kuuma kuorrutus pohjalevylle ja tasoita kuorrutus saman tien.
  30. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa herkkukakku levy neliöiksi.
  31. Koristele Ahvenanmaan herkkukakku halutessasi nonparelleilla.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

kasvikset

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit