Mainokset

Kakku Britakakku resepti

Mainokset

Kakku Britakakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 30 min
  3. Britakakku
  4. 12 annosta
  5. Pohja
  6. 125 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  7. 1 dl sokeria
  8. 3 kpl keltuaista
  9. 1½ dl vehnäjauhoja
  10. 2 tl leivinjauhetta
  11. 1 dl kevytmaitoa
  12. Pinnalle
  13. 3 kpl valkuaista
  14. 1½ dl sokeria
  15. Täyte
  16. 3 dl kuohukermaa
  17. 2 rkl sokeria
  18. 2 tl vaniljasokeria
  19. 200 g vadelmia
  20. Koristeeksi
  21. 1 dl sitruunamelissaa
  22. Britakakku: Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi
  23. kerrallaan. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan
  24. vuorotellen maidon kanssa. Voitele leivinpaperi. Levitä taikina sen
  25. päälle uunipannun kokoiseksi levyksi.
  26. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen
  27. joukkoon. Kun seos on jäykkää ja kiiltävää, levitä se pohjataikinan
  28. päälle. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 2030 minuuttia, kunnes
  29. marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä.
  30. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Puolita
  31. jäähtynyt kakkulevy. Nosta toinen puolikas tarjoiluvadille. Levitä
  32. päälle kermavaahto ja vadelmat. Nosta toinen kakkulevy päälle.
  33. Koristele britakakku sitruunamelissan lehdillä.
  34. Levitä marenkitaikina puhtaalla nuolijalla. Jos marenkitaikinaan
  35. sekoittuu rasvaista kakkutaikinaa, vaahto voi laskea.
  36. Täytä britakakku juuri ennen tarjoilua, niin sen rapeus ei kärsi.
  37. Jos käytät pakastevadelmia, valitse suomalaisia ja käytä ne
  38. kohmeisina. Sulaneet pakastevadelmat värjäävät täytteen ja
  39. murskaantuvat.
  40. Muuntele täytettä makusi mukaan. Kermavaahdon lisänä voit käyttää
  41. tuorejuustoa tai rahkaa, vadelmat voit korvata muilla marjoilla tai
  42. hedelmillä.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

kasvikset

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit