Mainokset

Kakku Jennin tryffeli-luumukakku resepti

Mainokset

Kakku Jennin tryffeli-luumukakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 16 t 40 min
  3. Jennin tryffeli-luumukakku
  4. 16 annosta
  5. Pohja
  6. 3 dl vehnäjauhoja
  7. ¾ dl sokeria
  8. ¾ tl ruokasoodaa
  9. ½ tl neilikkaa
  10. ½ tl inkivääriä
  11. ½ tl pomeranssinkuorta
  12. 1½ dl piimää
  13. 1 dl siirappia
  14. 100 g voita (sulatettuna)
  15. Konjakkiluumut
  16. 2 dl omenatäysmehua
  17. ½ dl konjakkia
  18. 150 g kuivattuja luumuja
  19. Valkosuklaasydän
  20. 100 g valkosuklaata
  21. 150 g ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  22. Suklaatryffeli
  23. 350 g tummaa suklaata
  24. 700 g ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  25. Koristeluun
  26. ½ dl kaakaojauhetta
  27. Leivo kakkupohja ja keitä luumut maustumaan jo edellisenä päivänä.
  28. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää piimä, siirappi ja voi. Sekoita
  29. nopeasti. Kaada taikina pitkänomaiseen, 1½ l:n vetoiseen, voideltuun
  30. ja korppujauhotettuun vuokaan (esim. leipävuoka). Paista pohjaa
  31. 175-asteisessa uunissa 3040 minuuttia. Kun kakkuun painettuun
  32. cocktailtikkuun ei tartu taikinaa, on leivonnainen kypsä. Jäähdytä
  33. pohja.
  34. Kiehauta mehu ja konjakki. Lisää luumut ja hauduta pehmeiksi. Jäähdytä
  35. liemessään.
  36. Sulata valkosuklaa. Lisää sulatettu suklaa huoneenlämpöisen
  37. ranskankerman joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  38. Valmista tummasuklaatryffeli valkosuklaasydämen tapaan.
  39. Kokoa kakku. Leikkaa kakkupohjasta pitkittäissuunnassa reilun sentin
  40. paksuinen viipale. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla, jätä reilusti
  41. paperia yli, että saat nostettua kakun vuoastaan. Nosta vuoan pohjalle
  42. kakkuviipale ja liemestä valutetut konjakkiluumut. Levitä vuokaan ensin
  43. suklaatryffelimassaa ja pursota (tai levitä) raita valkosuklaamassaa ja
  44. lopuksi loppu suklaatryffelimassa. Anna kakun kovettua ainakin muutama
  45. tunti ennen koristelua ja tarjoamista.
  46. Ota tryffeli-luumukakku tuntia ennen tarjoilua jääkaapista, että
  47. suklaan aromit pääsevät valloilleen.
  48. Nosta tryffeli-luumukakku pois vuoasta tarjoiluvadille. Siivilöi kakun
  49. pinta kauttaaltaan kaakaojauheella.
  50. Somista halutessasi pienillä piparkakuilla ja marmeladeilla.
  51. Tarjoa halutessasi lisänä vaniljakastiketta tai keltaisista luumuista
  52. tehtyä sorbettia.
  53. Valmis tryffeli-luumukakku säilyy hyvin vajaan viikon jääkaapissa eli
  54. sen voi valmistaa hyvissä ajoin ennen joulunpyhiä.
  55. Pelkkä kakkupohjakin sopii sellaisenaan joulupöytään kahvin kanssa.
  56. Käytä loppu kakkupohja vaikka leivospohjina Tapaninpäivävieraille.
  57. Levitä pohjapaloille aprikoosihilloa ja kuorruta kerma- tai
  58. vaniljavaahdolla.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananaskana

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit