Mainokset

Kakku Kinuskikakku resepti

Mainokset

Kakku Kinuskikakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 35 min
  3. Kinuskikakku
  4. 15 annosta
  5. Pohja
  6. 4 kpl munaa
  7. 1½ dl sokeria
  8. 1½ dl vehnäjauhoja
  9. ½ dl perunajauhoja
  10. 1 tl leivinjauhetta
  11. Täyte
  12. 60 g appelsiinimousseaineksia (esim. Blå Band)
  13. 2 dl kevytmaitoa
  14. 250 g appelsiinimarmeladia
  15. Kostutus
  16. 1 kpl sitruunaa
  17. Suklaakinuski
  18. 2 dl kuohukermaa
  19. 1 dl sokeria
  20. 1 dl fariinisokeria
  21. 50 g tummaa suklaata
  22. ½ rkl voita
  23. 1 tl vanilliinisokeria
  24. Koristeluun
  25. 2½ dl vispikermaa (rasvaa 25 %)
  26. 1 dl makeisia
  27. Voitele ja korppujauhota 22½ litran vetoinen kakkuvuoka.
  28. Riko munat puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Lisää sokeri ja vaahdota
  29. taikina kuohkeaksi, vatkaa noin 5 minuuttia. Kääntele keskenään
  30. sekoitetut kuivat aineet varovasti vaahdon sekaan siivilän lävitse.
  31. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kumoa
  32. kakkupohja jäähtymään.
  33. Vatkaa moussejauheseos maitoon pakkauksen ohjeiden mukaan ja pane
  34. jääkaappiin odottamaan.
  35. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyiksi terävällä,
  36. sahateräisellä veitsellä. Pidä vasen kämmenesi kakun pinnalla, työnnä
  37. veitsen kärki kakun sivusta keskustaan ja leikkaa sahaavalla tyylillä
  38. reunan ympäri tasapaksuisia kakkulevyjä. Aloita kakun päällimmäisestä
  39. levystä.
  40. Kostuta levyt sitruunasta puristetulla, vedellä jatketulla mehulla (älä
  41. makeuta mehua!). Levitä väliin ensin ohuelti appelsiinimarmeladia ja
  42. sen päälle appelsiinimoussea. Kokoa kakku näin ja pane päälle
  43. esimerkiksi pieni leikkuulauta painoksi, jotta kakun pinnasta tulee
  44. tasainen.
  45. Mittaa kattilaan kerma ja sokerit. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes seos
  46. sakenee ja kiinteytyy. Murenna mukaan taloussuklaata vielä keittämisen
  47. loppuvaiheessa. Voilisä antaa kinuskille kiiltoa ja vanilja tehostaa
  48. makua.
  49. Aloita kinuskin valuttaminen kakun päälle aina keskeltä. Tee
  50. kaataessasi ympyrää, edeten koko ajan reunoille päin. Levitä valunut
  51. kinuski kakun reunoille. Koristele reunat kermavaahtopursotuksin.
  52. Koristele kinuskikakku halutessasi vielä makeisilla.

Kuva galleriasta

kaali

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit