Mainokset

Kakku Mantelinen passiokakku resepti

Mainokset

Kakku Mantelinen passiokakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 15 min
  2. Passiivinen 12 t
  3. Mantelinen passiokakku
  4. 12 palaa
  5. Pohja
  6. 150 g mantelimassaa
  7. 2 kpl munaa
  8. 40 g voita
  9. ½ dl vehnäjauhoja
  10. 1 tl leivinjauhetta
  11. Passiontäyte
  12. 15 kpl passionhedelmää
  13. 1¼ dl sokeria
  14. 2 kpl munaa
  15. 6 kpl keltuaista
  16. 1½ kpl liivatelehteä
  17. 120 g voita
  18. Vaniljatäyte
  19. 2½ dl kuohukermaa
  20. 2½ dl kevytmaitoa
  21. 1 kpl vaniljatankoa
  22. 6 kpl keltuaista
  23. 1 dl sokeria
  24. 3 kpl liivatelehteä
  25. 2 dl kuohukermaa
  26. Pingota leivinpaperi Ø 24 sentin irtopohjavuokaan ja voitele vuoka.
  27. Raasta mantelimassa kulhoon ja lämmitä mikrossa kädenlämpöiseksi (3040
  28. sekuntia). Vatkaa munat mantelimassan kanssa vaahdoksi. Sulata voi ja
  29. vatkaa se lämpimänä muna-mantelimassaseokseen. Sekoita leivinjauhe
  30. vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan käännellen. Kaada taikina vuokaan ja
  31. paista 175 asteessa 1215 minuuttia. Jäähdytä pohja.
  32. Tee passiotäyte. Halkaise passiohedelmät, kaavi hedelmäliha
  33. puolikkaista lusikalla ja painele seos lusikan selkäpuolella siivilän
  34. läpi metallikulhoon tai vesihaudekattilaan. Voit myös käyttää
  35. hedelmälihan sellaisenaan, jos et vierasta siemeniä. Lisää joukkoon
  36. sokeri ja munat sekä keltuaiset.
  37. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  38. Kuumenna täyte vesihauteessa koko ajan sekoitellen, kunnes seos saostuu
  39. (+84 °C). Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan täytteeseen.
  40. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
  41. Paloittele huoneenlämpöinen voi kuutioiksi ja lisää se lämpöiseen
  42. täytteeseen. Sekoita voi sauvasekoittimella tasaiseksi. Peitä kulho ja
  43. siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
  44. Lusikoi täyte pursotinpussiin ja pursota hedelmätäyte tasaisesti
  45. nokareiksi vuoassa olevalle kakkupohjalle. Peitä kakku foliolla ja
  46. pakasta vähintään 2 tuntia.
  47. Valmista vaniljatäyte. Mittaa kerma ja maito pinnoitettuun kattilaan.
  48. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja lisää kattilaan. Kuumenna
  49. höyryäväksi, älä keitä. Siirrä kattila pois liedeltä.
  50. Vaahdota keltuaiset ja ruokosokeri. Vatkaa lämpimästä kerma-maidosta
  51. neljäsosa keltuaisseokseen ja kaada tämä seos kattilaan lopun
  52. kerma-maidon joukkoon. Siirrä kattila takaisin liedelle ja kuumenna
  53. koko ajan sekoittaen, kunnes seos saostuu (+84 °C) ja siivilöi se
  54. toiseen kulhoon jäähtymään.
  55. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Purista
  56. ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet noin 45-asteiseen
  57. vaniljakermaseokseen.
  58. Vaahdota kerma vaahdoksi ja kääntele se haaleaan vaniljakermaseokseen.
  59. Ota kakkupohja pakastimesta ja kaada täyte vuokaan. Pakasta uudestaan
  60. ja ota sulamaan jääkaappiin vähintään 6 tuntia ennen tarjoilua.
  61. Irrota mantelinen passiokakku vuoasta ja siirrä se tarjoiluastialle.
  62. Tarjoa kakun kera eksoottisista hedelmistä tehtyä salaattia. Koristele
  63. mantelinen passiokakku halutessasi minimarengeilla ja passiohedelmän
  64. puolikkaalla.
  65. Valkuaisista kannattaa valmistaa hyvin säilyviä marenkeja.

Kuva galleriasta

paistettu_possu

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit