Mainokset

Kakku Mokka-marenkiruudut resepti

Mainokset

Kakku Mokka-marenkiruudut resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t
  2. Passiivinen 30 min
  3. Mokkamarenkiruudut
  4. 80 palaa
  5. Torttupohja
  6. 10 kpl valkuaista
  7. 6 dl tomusokeria
  8. 300 g mantelijauhetta
  9. Voikreemi
  10. 2 dl sokeria
  11. 1½ dl vettä
  12. 3,5 g pikakahvijauhetta (espresso)
  13. 10 kpl keltuaista
  14. 500 g voita
  15. Koristeluun
  16. 100 g mantelilastuja (paahdettuna)
  17. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Jos uunissasi on
  18. kiertoilmatoiminto, käytä sitä ja laske lämpötilaa noin 20 astetta.
  19. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla ja voitele ne kevyesti.
  20. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään tomusokeri ja
  21. mantelijauhe ja lisää ne valkuaisten joukkoon varovasti käännellen. Jaa
  22. massa pelleille ja tasoita. Pane pellit yhtä aikaa uuniin ja paista
  23. pohjia noin 30 minuuttia, kunnes ne tuntuvat kosketettaessa
  24. asettuneilta. Vaihda peltien paikkaa välillä. Anna pohjien jäähtyä ja
  25. irrota ne varovasti paperista ohuella lastalla.
  26. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Kiehauta ja anna seoksen poreilla
  27. 1015 minuuttia, jotta suurin osa vedestä haihtuu. Sokeriliemi on
  28. sopivaa, kun kylmään vesilasiin pudotettu tippa jähmettyy.
  29. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriseos ohuena nauhana
  30. keltuaisten joukkoon, samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon
  31. espressojauhe ja jäähdytä seos.
  32. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi ja vatkaa munaseos vähän kerrallaan voin
  33. joukkoon. Yhdistä pohjat voikreemillä ja levitä kreemiä myös tortun
  34. pinnalle. Koristele mokka-marenkiruudut paahdetuilla mantelilastuilla
  35. ja halutessasi tomusokerilla.
  36. Jos voiseos juoksettuu, nosta kulho hetkeksi lämpimään vesihauteeseen
  37. tiskialtaaseen ja jatkaa vatkaamista.
  38. Jos pohjalevy tarttuu kiinni leivinpaperiin, ei haittaa, sillä
  39. repeillyt pohja on tahmaisena helppo liimata yhtenäiseksi
  40. tarjoiluvadille. Runsas mantelilastukerros peittää murtumat.

Kuva galleriasta

omena

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit