Mainokset

Kakku Omenaiset prinsessakakkupalat resepti

Mainokset

Kakku Omenaiset prinsessakakkupalat resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 15 min
  2. Passiivinen 3 t
  3. Omenaprinsessa
  4. 80 palaa
  5. Pohja 1
  6. 4 kpl munaa
  7. 2 dl sokeria
  8. 2 tl leivinjauhetta
  9. 1½ tl vaniljasokeria
  10. 1 dl vehnäjauhoja
  11. 1 dl perunajauhoja
  12. Pohja 2
  13. 4 kpl munaa
  14. 2 dl sokeria
  15. 2 tl leivinjauhetta
  16. 1½ tl vaniljasokeria
  17. 1 dl vehnäjauhoja
  18. 1 dl perunajauhoja
  19. Täyte (koko määrä)
  20. 6 dl kevytmaitoa
  21. 2 kpl munaa
  22. 2 rkl perunajauhoja
  23. 2 rkl sokeria
  24. 1½ rkl vaniljasokeria
  25. 4 dl kermavaahtoa
  26. Lisäksi
  27. 600 g hilloa (omena)
  28. 500 g marsipaania (vihreä)
  29. ½ dl tomusokeria
  30. 2 rkl koristerakeita
  31. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  32. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon
  33. varovasti sekoittaen. Paista pohjaa noin 8 minuuttia. Kumoa pohja
  34. toiselle leivinpaperille tai puhtaalle keittiöpyyhkeelle jäähtymään.
  35. Tee toinen pohjalevy samoin.
  36. Valmista täyte. Sekoita maito, munat, perunajauho ja sokeri
  37. pinnoitetussa kattilassa. Kuumenna seosta samalla sekoittaen, kunnes se
  38. sakenee. Jäähdytä kiisseli. Vatkaa lopuksi kiisselin rakenne rikki,
  39. lisää vaniljasokeri ja kermavaahto.
  40. Kasaa kakku. Levitä pohjalevylle omenahillo ja puolet täytteestä. Nosta
  41. toinen kakkulevy päälle. Pane hetkeksi paino kakun päälle, niin kakun
  42. pinta tasoittuu, esim. uunipelti tai pari päällekkäin toimivat hyvin.
  43. Levitä loput täytteestä kakun päälle ja siirrä kakku kylmään
  44. odottamaan.
  45. Kauli yksi marsipaanipötkö kerrallaan, ettei massa kuivahda ja
  46. repaloidu. Vaivaa marsipaania hetki leivinpöydällä, jotta se notkistuu
  47. hiukan. Ripottele puhtaalle työpöydälle tomusokeria ja kauli marsipaani
  48. puolen kakkulevyn kokoiseksi levyksi. Nosta marsipaanilevy kaulimen
  49. avulla varovasti kakun päälle. Tee samoin toisella pötköllä.
  50. Anna kakun vetäytyä kylmässä vähintään 3 tuntia, mielellään seuraavaan
  51. päivään. Leikkaa omenainen prinsessakakkulevy palasiksi pitkällä,
  52. kapealla veitsellä ja koristele.
  53. 3 vaihtoehtoa kakun säilytykseen:
  54. Tee kakku valmiiksi juhlaa edeltävänä päivänä, älä pakasta, vaan
  55. pidä jääkaapissa peitettynä.
  56. Pakasta kakku hyvin peitettynä ilman marsipaanikuorrutusta. Kuorruta
  57. sulanut kakku ja leikkaa tarjolle.
  58. Pakasta kakku marsipaanikuorrutteen kera. Kun otat levykakun
  59. sulamaan huoneenlämpöön, ajoita paloittelu 20 minuutin päähän, sillä
  60. silloin kohmeinen kakku leikkautuu nätisti. Kokonaan sulanut marsipaani
  61. kostuu ja pehmenee, joten leikkaaminen ei onnistu enää myöhemmin.
  62. Pakastaminen ei vaikuta makuun.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

voileivat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit