Mainokset

Kakku Sitruunainen ambrosiakakku resepti

Mainokset

Kakku Sitruunainen ambrosiakakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Sitruunainen ambrosiakakku
  4. 20 annosta
  5. 125 g voita
  6. 3 kpl munaa
  7. 3 dl sokeria
  8. 4½ dl vehnäjauhoja
  9. 3 tl leivinjauhetta
  10. 1½ tl vaniljasokeria
  11. 1 dl kevytmaitoa
  12. 1 kpl sitruunaa
  13. Vuokaan
  14. 2 rkl juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  15. 1 dl seesaminsiemeniä
  16. Kuorrutus
  17. 3 dl tomusokeria
  18. 2 rkl sitruunamehua
  19. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri
  20. kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri
  21. keskenään. Kääntele kuivat aineet muna-sokerivaahtoon vuorotellen
  22. voisulan kanssa.
  23. Sekoita lopuksi joukkoon maito, sitruunan raastettu kuori sekä mehu.
  24. Sekoita taikina tasaiseksi, vältä turhaa sekoittamista.
  25. Voitele noin 2 litran vetoinen tasapohjainen kakkuvuoka rasvalla ja
  26. seesaminsiemenillä. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua 175-asteisen
  27. uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä.
  28. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
  29. Vatkaa tomusokeri ja sitruunamehu tasaiseksi kuorrutukseksi. Valuta
  30. kuorrutus kakun pintaan, anna sen valua reunoillekin.
  31. Koristele ambrosiakakku sitruunankuoriraasteella ja sitruunamelissalla
  32. tai syötävillä kukilla.
  33. Käytä luomusitruunoita, niin voit raastaa kuorta ambrosiakakkuun
  34. huoletta.
  35. Jos säilytätsitruunaista ambrosiakakkua päivän pari viileässä,
  36. sitruunainen maku syvenee.
  37. Älä koristele liikaa. Ambrosiakakku on yksinkertaisena
  38. tyylikkäimmillään.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkeleet

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit