Mainokset

Kakku Uunimaatuska resepti

Mainokset

Kakku Uunimaatuska resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 50 min
  2. Passiivinen 8 t 8 min
  3. Uunimaatuska
  4. 8 annosta
  5. Kakkulevy
  6. 4 kpl munaa
  7. 1 dl sokeria
  8. 1 tl vaniljasokeria
  9. ¾ dl kaakaojauhetta
  10. ½ dl maissitärkkelystä
  11. ½ dl vehnäjauhoja
  12. 1 tl leivinjauhetta
  13. Jäädyke
  14. 3 dl mustaherukoita
  15. 1 dl tomusokeria
  16. 1 tl vaniljasokeria
  17. 125 g maitorahkaa
  18. 2 dl vispikermaa (vähälaktoosinen)
  19. 2 rkl votkaa
  20. Valkoinen raita
  21. 120 g smetanaa
  22. 2 rkl tomusokeria
  23. 1 tl votkaa
  24. ¼ tl sitruunankuoriraastetta
  25. Pinnalle
  26. 5 kpl valkuaista
  27. 1½ dl tomusokeria
  28. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  29. Vatkaa munat ja sokeri tanakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet
  30. keskenään. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon ja sekoita taikina
  31. tasaiseksi varovasti nostellen.
  32. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi levyksi.
  33. Paista pohjaa noin 8 minuuttia, kunnes taikina ei tartu tikkuun. Kumoa
  34. taikina puhtaan leivinpaperin päälle ja irrota käytetty paperi.
  35. Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka muovikelmulla. Leikkaa
  36. kakkulevystä pala, joka vuoraa vuoan pohjan ja pitkät sivut. Leikkaa
  37. ylimääräisestä levystä vuoan päätyihin sopivat irtopalat. Jätä osa
  38. kakkulevystä kanneksi.
  39. Tee mustaherukkajäädyke. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella.
  40. Sekoita marjasoseen joukkoon sokerit ja rahka. Vatkaa kerma vaahdoksi
  41. ja kääntele mustaherukkaseokseen. Lisää lopuksi votka.
  42. Tee valkoinen raita. Vatkaa smetana vaahdoksi ja lisää joukkoon loput
  43. aineet.
  44. Kaada puolet mustaherukkajäädykeseoksesta vuokaan ja tasoita. Tee
  45. keskelle pieni ura ja lusikoi uraan raita valkoisesta seoksesta. Paina
  46. tämän raidan keskelle aivan ohut kakkulevysuikale. Kaada päälle loput
  47. mustaherukkaseoksesta ja tasoita. Aseta päälle kansi
  48. suklaapohjalevystä.
  49. Peitä vuoka ja nosta pakastimeen vähintään 8 tunniksi. Voit tehdä
  50. jäädykkeen hyvissä ajoin etukäteen.
  51. Ota jäädyke sulamaan noin ½ tuntia ennen tarjoilua.
  52. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja
  53. voitele se kevyesti.
  54. Vatkaa valkuaiset ja sokeri tanakaksi, sitkeäksi vaahdoksi. Kumoa
  55. jäädyke uunipellille ja kuorruta jäädyke huolellisesti
  56. valkuaisvaahdolla.
  57. Pidä uunimaatuskaa uunissa, kunnes marenkikuorrute on saanut väriä,
  58. noin 5 minuuttia.
  59. Tarjoa uunimaatuska haudutetun teen tai vahvan kahvin kanssa.
  60. Jäädyke on parhaimmillaan, kun se on sulanut hiukan.
  61. Marenkikuorruttaminen sulattaa suklaataikinalla vuorattua jäädykettä
  62. vain vähän. Älä turhaan kiirehdi jäädykettä pöytään. Vaikka jäädyke
  63. sulaisi vähän kauemminkin, se pysyy hyvin muodossaan.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

jouluruokapoyta

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit