Mainokset

KakkuEllen Svinhufvudin kakku resepti

Mainokset

KakkuEllen Svinhufvudin kakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 20 min
  2. Passiivinen 1 t 45 min
  3. Ellen Svinhufvudin kakku
  4. 10 annosta
  5. 6 kpl valkuaista
  6. 3½ dl tomusokeria
  7. 150 g manteleita (jauhettuna)
  8. Mokkatäyte ja kuorrutus
  9. ¾ dl sokeria
  10. 1½ dl kahvijuomaa
  11. 1½ dl kahvikermaa
  12. 300 g voita
  13. 100 g manteleita (jauhettuna)
  14. Pinnalle
  15. 80 g manteleita (lastuina)
  16. ½ dl tomusokeria
  17. Kuumenna uuni 125-asteeseen. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi
  18. vaahdoksi.
  19. Sekoita mantelijauhe varovasti vaahdon joukkoon. Levitä vaahto 4
  20. levyksi (à 15 x 22 cm) kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille.
  21. Nosta pellit uunin ala- ja yläosiin. Paista noin 1½ tuntia. Vaihda
  22. peltien paikkaa pari kertaa kypsennyksen aikana.
  23. Irrota levyt varovasti lämpiminä ja nosta ritilöille jäähtymään.
  24. Sekoita sokeri kuumaan kahviin ja jäähdytä kylmäksi. Lisää kerma.
  25. Vatkaa seos ohuena nauhana huoneenlämpöiseen voihin, koko ajan
  26. voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhettu manteli loppuvaiheessa.
  27. Kokoa kakku. Nosta pohja tarjoiluvadille ja levitä sille nuolijalla
  28. mokkatäytettä. Tee loput kerrokset ja levitä täytettä myös
  29. päällimmäiselle levylle ja kakun reunoille.
  30. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla vaaleanruskeiksi ja anna niiden
  31. jäähtyä täysin. Ripottele mantelilastuja kakun päälle ja painele niitä
  32. myös kakun reunoille. Siivilöi päälle tomusokeria.
  33. Säilytä Ellen Svinhufvudin kakku jääkaapissa tarjoiluun asti.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistettu_possu

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit