Mainokset

KakkuKruunun kakku ( Kronans kaka) resepti

Mainokset

KakkuKruunun kakku ( Kronans kaka) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 35 min
  2. Passiivinen 20 min
  3. Kruunun kakku Kronans kaka
  4. 20 palaa
  5. 125 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  6. 3 dl sokeria
  7. 5 kpl keltuaista
  8. 2 kpl keitettyä perunaa (soseutettuna)
  9. 150 g mantelijauhetta
  10. 2 tl sitruunankuoriraastetta
  11. 5 kpl valkuaista
  12. Kastike
  13. 2 kpl keltuaista
  14. 2 rkl tomusokeria
  15. 2 dl kuohukermaa
  16. 1 rkl sitruunamehua
  17. ½ tl sitruunankuoriraastetta
  18. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa syvä uunipelti
  19. leivinpaperilla.
  20. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan,
  21. samalla seosta vatkaten. Lisää soseutettu peruna, mantelijauhe ja
  22. huolellisesti pestystä sitruunasta raastettu kuori.
  23. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne varovasti taikinan
  24. joukkoon.
  25. Kaada seos pellille ja paista noin 20 minuuttia, kunnes se on saanut
  26. väriä, eikä keskelle työnnettyyn tulitikkuun tartu enää taikinaa.
  27. Leikkaa jäähtynyt kakkulevy neliöiksi.
  28. Valmista kastike. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Vaahdota
  29. toisessa kulhossa kerma ja yhdistä keltuaisiin. Mausta kastike
  30. sitruunamehulla ja raastetulla sitruunankuorella ja tarjoa kakkupalojen
  31. kanssa.
  32. Kruunun kakku on luontaisesti gluteeniton.

Kuva galleriasta

ananaskana

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit