Mainokset

KakkuOskarin torttu (Kung Oscars tårta) resepti

Mainokset

KakkuOskarin torttu (Kung Oscars tårta) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 25 min
  3. Oskarin torttu Kung Oscars tårta
  4. 12 annosta
  5. Torttupohja
  6. 5 kpl valkuaista
  7. 3 dl tomusokeria
  8. 150 g mantelijauhetta
  9. Voikreemi
  10. 1 dl sokeria
  11. ¾ dl vettä
  12. 5 kpl keltuaista
  13. 225 g suolatonta voita
  14. Koristeluun
  15. 1 dl mantelilastuja (paahdettuna)
  16. Kung oscar nousi Ruotsin valtaistuimelle vuonna 1872. Hänen nimeään
  17. kantava torttu ei ole aikojen saatossa menettänyt tippaakaan
  18. viehätysvoimastaan.
  19. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Jos uunissasi on
  20. kiertoilmatoiminto, käytä sitä ja laske lämpötilaa noin 20 astetta.
  21. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Piirrä kummallekin paperille kaksi
  22. Ø noin 20 sentin pyörylää ja voitele ne kevyesti.
  23. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään tomusokeri ja
  24. mantelijauhe ja lisää ne valkuaisten joukkoon varovasti käännellen. Jaa
  25. massa ympyröille ja tasoita. Pane pellit yhtä aikaa uuniin ja paista
  26. pohjia noin 25 minuuttia, kunnes ne tuntuvat kosketettaessa
  27. asettuneilta. Vaihda peltien paikkaa välillä. Anna pohjien jäähtyä ja
  28. irrota ne varovasti paperista.
  29. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Kiehuta seosta viitisen minuuttia,
  30. jotta suurin osa vedestä haihtuu. Seos on sopivaa, kun kylmään
  31. vesilasiin pudotettu tippa jähmettyy. (Jos seos kiehuu liikaa ja
  32. muuttuu kiteiseksi, lisää noin ruokalusikallinen vettä ja sulata
  33. kiteet.)
  34. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi ja kaada kuuma sokeriseos ohuena nauhana
  35. keltuaisten joukkoon, samalla voimakkaasti vatkaten. Jäähdytä.
  36. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi ja vatkaa munaseos vähän kerrallaan voin
  37. joukkoon. Yhdistä pohjat voikreemillä ja levitä kreemiä myös tortun
  38. pinnalle. Koristele oskarin torttu paahdetuilla mantelilastuilla ja
  39. halutessasi tomusokerilla.

Kuva galleriasta

paistetut_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit