Mainokset

Kalakääryleet Graavisiikarulla resepti

Mainokset

Kalakääryleet Graavisiikarulla resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t
  2. Passiivinen 1 pv
  3. Graavisiikarulla
  4. 10 annosta
  5. 300 g siikaa
  6. Graavaamiseen
  7. 1 rkl sokeria
  8. 1 rkl merisuolaa
  9. 3 rkl tuoretta tilliä (hienonnettuna)
  10. ½ tl mustapippuria
  11. Täyte
  12. 4 kpl liivatelehteä
  13. 100 g mätiä (siian)
  14. 1 dl kuohukermaa
  15. 1½ dl ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  16. 15 g purjoa (hienonnettuna)
  17. 3 rkl tuoretta tilliä (hienonnettuna)
  18. ¼ tl mustapippuria
  19. 1 rkl sitruunamehua
  20. Ohjeeseen sopii mainiosti valmis graavisiika (esim.
  21. graavisiikaviipaleet). Jos käytät tuoretta siikaa, niin käsittele
  22. fileet ruodottomiksi. Ripottele pinnalle sokeri, suola, tilli ja
  23. mustapippuri. Anna graavautua peiteltynä jääkaapissa seuraavaan
  24. päivään.
  25. Leikkaa fileet vinottain mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Aseta
  26. viipaleet leikkuulaudalle kelmun päälle siten, että ne menevät
  27. limittäin ja peittävät 20 x 30 cm:in kokoisen, suorakaiteen muotoisen
  28. alan.
  29. Upota liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Jos käytätä pakastettua
  30. mätiä, niin sulata se ja valuta siivilässä noin 15 minuuttia.
  31. Vatkaa kerma. Sekoita ranskankerma, purjosilppu ja kermavaahto
  32. keskenään. Lisää mäti ja mausteet.
  33. Kuumenna sitruunamehu kattilassa kiehuvaksi. Nosta kattila pois levyltä
  34. ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Jäähdytä hetki ja valuta ohuena
  35. nauhana täytteen joukkoon. Anna täytteen päästä hyytymisen alkuun, eli
  36. noin 10 minuuttia.
  37. Levitä täyte kalalevyn päälle. Ripottele täytteen päälle tilli. Jos
  38. täyte on vielä löysää, anna sen jähmettyä hetki. Kääri levy kelmun
  39. avulla pidemmältä sivulta mahdollisimman tiiviiksi rullaksi. Jätä sauma
  40. alapuolelle ja kiepauta kelmu pötkön ympärille.
  41. Anna graavisiikarullan hyytyä kylmässä vähintään pari tuntia,
  42. mielellään seuraavaan päivään.
  43. Leikkaa graavisiikarulla terävällä veitsellä 1/21 sentin viipaleiksi.
  44. Jos täytettä jää yli, voit hyydyttää sen pienissä annosvuoissa ja
  45. tarjoilla keitettyjen perunoiden kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananaskana

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit