Kalakeitto Fenkolilla höystetty kalakeitto resepti
Mainokset
Kalakeitto Fenkolilla höystetty kalakeitto resepti
Aineosat
Ohjeet
- 25 min
- Passiivinen 15 min
- Fenkolilla höystetty kalakeitto
- 2 annosta
- 1 kpl sipulia
- 1 rkl rypsiöljyä
- ¼ tl anista
- ¼ tl kurkumaa
- 3½ dl vettä
- 2 dl tomaattimurskaa
- 1½ dl kuivaa valkoviiniä
- 1 kpl kalaliemikuutioita
- 1 tl sokeria
- 2 tl appelsiininkuoriraastetta
- 200 g uutta perunaa
- 100 g fenkolia
- 200 g lohifileetä
- ½ dl appelsiinitäysmehua
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä sipulisilppu. Lisää anis ja
- kurkuma. Kääntele hetki ja nosta kattila liedeltä. Kumoa joukkoon vesi,
- tomaattimurska, valkoviini, kalaliemikuutio, sokeri ja appelsiinin
- raastettua kuorta.
- Harjaa perunat puhtaiksi. Halkaise perunat ja lisää ne liemeen. Nosta
- kattila jääkaappiin odottamaan, jos et halua syödä keittoa heti.
- Kiehauta liemi. Anna kypsyä noin 5 minuuttia. Huuhtele ja suikaloi
- tällä välin salaattifenkoli ja lisää palat liemeen. Anna seoksen kypsyä
- noin kymmenen minuutin ajan, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
- Paloittele tällä välin kalat ja lisää ne liemeen. Keitä vielä muutaman
- minuutin ajan.
- Lisää fenkolilla höystettyyn keittoon appelsiinista puristamaasi mehua
- ja rouhi joukkoon mustapippuria. Tarkista maku ja lisää suolaa maun
- mukaan.
- Lusikoi fenkolilla höystetyn kalakeittolautasellisesi pinnalle reilu
- nokare tulista ranskankermaa. Seuraksi sopii ruisleipä.
Samanlaiset reseptit
Hakusanat:
Kuva galleriasta
