Mainokset

Kalakeitto Madekeitto resepti

Mainokset

Kalakeitto Madekeitto resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Madekeitto
  4. 6 annosta
  5. 1 kpl madetta
  6. 1 kpl sipulia
  7. 1 kpl laakerinlehteä
  8. ½ tl valkopippuria (kokonaisia)
  9. 2 kpl porkkanaa
  10. ½ kpl purjoa
  11. 8 kpl perunaa
  12. 25 g voita
  13. ½ dl ruohosipulia
  14. Nylje ja fileoi made tai pyydä kalakauppiastasi tekemään se. Huuhtele
  15. maksa kylmällä juoksevalla vedellä ja keitä sitä noin 5 minuuttia
  16. väljässä, suolalla, laakerinlehdellä sekä pippureilla maustetussa
  17. vedessä. Säilytä keitinliemi.
  18. Leikkaa madefileiden ohuet reunat pois ja käytä ne liemeen. Paloittele
  19. madefileet suupalan kokoisiksi, mausta kevyesti suolalla ja nosta
  20. jääkaappiin odottamaan keiton valmistumista.
  21. Mittaa vettä ja maksan keitinlientä yhteensä kaksi litraa kattilaan.
  22. Paloittele kalan ruoto ja pää, josta kidukset on poistettu. Pane palat,
  23. fileistä leikatut reunat, lohkottu sipuli, laakerinlehti, pippurit,
  24. kuorittu ja paloiteltu porkkana ja puhdistettu, paloiteltu purjo
  25. liemeen. Anna kiehua miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Siivilöi liemi.
  26. Paloittele perunat ja lisää palat liemeen. Keitä 1012 minuuttia. Lisää
  27. kalapalat ja jatka keittämistä 23 minuuttia. Lisää paloiteltu maksa,
  28. voi ja ruohosipulisilppu. Kuumenna madekeitto kiehuvaksi. Tarkista maku
  29. ja lisää suolaa tarvittaessa. Nauti madekeitto ruisleivän kanssa.

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit