Mainokset

Kalakukko

Mainokset

Kalakukko
 
Aineosat
  • voita tai öljyä
  • 4 dl ruisjauhoja
  • vettä
  • 1 rkl suolaa
  • raakaa riisiä
  • luutonta siankylkeä
  • vehnäjauhoja
  • pikkukaloja, esim. muikkuja tai ahvenia (tai 700 g perattuina ja pää poistettuna)
Ohjeet
  1. Sekoita vesi, suola, jauhot ja voi tai öljy kiinteäksi taikinaksi.2. Kauli taikina hyvin jauhotetulla työpöydällä soikeaksi, noin 30 cm leveäksi ja 40 cm pitkäksi levyksi. Jätä se keskeltä noin 1½ cm ja reunoilta noin ½ cm paksuksi. Aseta taikinalevy leveyssuunnassa eteesi.3. Ripottele taikinalevyn keskelle riisi. Sen tarkoituksena on imeä itseensä ylimääräinen kosteus. Levitä päälle kerroksittain perattuja kaloja pituussuunnassa tai poikittain koosta riippuen. Sirottele kalakerrosten väliin suolaa.4. Lado kalojen päälle lihaviipaleet.5.Taita taikinan reunat täytteen päälle. Kostuta saumakohdat vedellä ja painele tiiviisti kiinni.6. Taita myös taikinan päät täytteen päälle ja häivytä saumakohdat hyvin veden avulla taikinaa hieromalla. Saumat on saatava tiiviiksi, muuten ne aukeavat paistumisen aikana.7. Kääri kalakukko leivinpaperiin.8. Paketoi se vielä alumiinifolioon. Paista kukkoa pari tuntia 200-asteisessa uunissa ja jätä se sitten 12 tunniksi hautumaan hyvin mietoon (75-100 astetta) uuniin.

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit