Mainokset

Kalapiirakka Siikakakku resepti

Mainokset

Kalapiirakka Siikakakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 1 pv
  3. Siikakakku
  4. 10 annosta
  5. Pohja
  6. 50 g hapankorppuja
  7. 50 g suolakeksejä
  8. 50 g voita
  9. Täyte
  10. 200 g graavisiikaa
  11. 2 dl kuohukermaa
  12. 4 kpl liivatelehteä
  13. ½ dl kalalientä
  14. 125 g tuorejuustoa (piparjuuri)
  15. 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
  16. 1 kpl sipulia (silputtuna)
  17. ½ dl ruohosipulia (silputtuna)
  18. 1 tl sitruunankuoriraastetta
  19. 1 rkl sitruunamehua
  20. ¼ tl mustapippuria
  21. Koristeluun
  22. 100 g mätiä (siian)
  23. ½ dl ruohosipulia
  24. ½ kpl sitruunaa (viipaloituna)
  25. 100 g kirsikkatomaattia
  26. Hienonna korput ja keksit tukevassa pakastepussissa kaulimella
  27. murskaten.
  28. Lisää joukkoon sulatettu rasva.
  29. Taputtele taikina irtoreunaisen vuoan (Ø noin 20 cm) pohjalle, joka on
  30. peitetty leivinpaperilla.
  31. Leikkaa ruodoton graavisiika pieniksi kuutioiksi.
  32. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  33. Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Purista
  34. kuiviksi ja liuota ne kiehuvaan kalaliemeen. Anna seoksen jäähtyä
  35. vähän.
  36. Yhdistä tuorejuustoon jogurtti, kalapalat, liivateseos, sipulisilput,
  37. sitruunan raastettu kuori, sitruunamehu ja pippuri. Nostele seokseen
  38. viimeiseksi kermavaahto.
  39. Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Anna hyytyä kylmässä mieluiten
  40. yön yli.
  41. Irrota siikakakku vuoasta varovasti reunat ja nosta torttu
  42. tarjoiluvadille.
  43. Koristele siikakakku sitruunaviipaleilla, mädillä, ruohosipulilla ja
  44. kirsikkatomaateilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kanapasta

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit