Mainokset

Kalapuikot Fish and chips resepti

Mainokset

Kalapuikot Fish and chips resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t
  2. Mk2 fish chips uusi
  3. 4 annosta
  4. 1 kg perunaa (keltainen pussi)
  5. ½ tl sormisuolaa
  6. 800 g vaaleaa kalaa (ruodotonta ja nahatonta)
  7. Uppopaistotaikina
  8. 4 dl vehnäjauhoja
  9. 1½ tl suolaa
  10. ½ tl leivinjauhetta
  11. ½ tl mustapippuria
  12. ¼ tl valkopippuria
  13. 3½ dl keskiolutta
  14. Mittaa uppopaistotaikinan jauhot ja mausteet kulhoon. Nosta kulho ja
  15. olutpullo jääkaappiin. On tärkeää, että ainekset ovat mahdollisimman
  16. kylmiä.
  17. Kuori perunat ja leikkaa ne sormenpaksuisiksi suikaleiksi. Upota ne
  18. kulhoon, jossa on kylmää vettä. Kuivaa perunat puhtaaseen
  19. keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin.
  20. Kuumenna 1½ litraa öljyä valurautapadassa 150 asteeseen. Kypsennä
  21. perunat muutamassa erässä (noin 3 minuuttia). Älä ruskista. Nosta
  22. perunat reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle vadille tai
  23. tarjottimelle. Tähän asti voit valmistella pari, kolme tuntia ennen
  24. ruokailua. Jäähdytä perunat.
  25. Leikkaa kalafileet tasakokoisiksi paloiksi.
  26. Sekoita uppopaistotaikina. Lisää tarvittaessa vettä, että saat vähän
  27. lettutaikinaa paksumman seoksen.
  28. Kuumenna öljy uudelleen, nyt 180190 asteeseen.
  29. Upota kalapalat taikinaan ja kypsennä ne öljyssä muutamassa erässä 45
  30. minuuttia. Kääntele, jotta saat tasaisen ruskean paistopinnan.
  31. Nosta kalat reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pidä tarvittaessa
  32. kuumana tarjoiluastiassa 120-asteisessa uunissa.
  33. Paista esipaistetut perunat ruskeiksi ja rapeiksi.
  34. Tarjoa fish and chips -annoksen kanssa tartarkastiketta.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

kinkkuvoileipa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit